Úvod zní tak trochu reklamně, ale nenechte se mýlit. Reklama by to zněla asi takto: „Než urazíte v hospodě dvě orosený, máte domek zateplený.“ Jenže v tomto případě by to byla také pravda. Přibližně tak dlouho totiž může trvat zateplení (a klimatizování) vaší nemovitosti.

Novinový papír odevzdaný do sběru, je totiž základem takřka neuvěřitelných vlastností vtělených do celulózové foukané izolace Climatizer Plus vyráběné firmou Ciur.

Celulózová izolace se vyrábí za pomoci patentové technologie společnosti Ciur patřící v současné době k nejmodernějším svého druhu ve světovém měřítku. S Climatizerem Plus můžete zateplit všechny konstrukce domu od podlahy až po střechu. Až 60% nákladů na vytápění tak můžete uspořit při zateplení stěn, stropu a podkroví a 30% „jen“ při zateplení střechy nebo půdy.

Zateplená půda uspoří až 35 % na vytápění.
Autor: CIUR

Než dopijete první

Ciur je tuzemská firma, která si zakládá na poradenství. Systém Compri, do kterého spadá i Climatizer plus, je vymyšlen tak, aby dokázal řešit prakticky všechny situace spojené s izolováním snad čehokoliv prakticky čímkoliv. Ale tou hlavní výhodou Ciuru je, že dnes zavoláte, odpoledne přijede odborník a zdarma prohlédne, poradí a spočítá. Druhý den tam bude firma, která má po 2 až 4 hodinách hotovo. Vše se dělá za minimálních stavebních úprav zvenčí, nikdo nechodí a nic se nenosí po domě. Je dokonce možné, že manželka ani nezjistí, že jste právě zaizolovali dům. Cena práce je navíc zahrnuta do ceny izolantu a ten není drahý, takže odpadá handrkování na stavbě a demonstrativní rozbíjení prasátka.

Přírodní izolace Climatizer
Autor: CIUR

Jiná taková není

Foukaná celulózová izolace má jedinečnou vlastnost, která je třeba pro rekonstrukci podkroví k nezaplacení. Jde o enormně velkou tepelnou setrvačnost, resp. schopnost akumulace. V praxi to znamená, že vrstva tepelné izolace vydrží nahřívání sluníčkem celý letní den – zhruba 7 hodin přímého slunečního svitu, energii akumuluje a nepropustí teplo dovnitř. Odpadá tak například potřeba klimatizační jednotky – venku je 30 stupňů, doma 23 stupňů. Stejně tak to platí i opačně: schopnost zadržet teplo a nepropustit jej ven v zimních měsících je podobná a také nemá konkurenci. Schopnost tepelné setrvačnosti Climatizeru Plus je v praxi dvakrát více než například u tradiční minerální izolace nebo polystyrenu.

elulózová izolace Climatizer Plus pro izolaci od podlahy po střechu. Přírodní izolant se zárukou 20 let z novinového papíru s impregnací potravinářskou chemií. Návratnost investice při zateplení je cca 3 roky.
Autor: CIUR

Opravdové klima

Pocit tepelné pohody ale neurčuje jen sloupec rtuti na teploměru. Neméně důležitá je i vlhkost. A to je další unikátní vlastností celulózové izolace. Když je v interiéru příliš vlhko, dokáže ve spolupráci s pomocí inteligentní fólie Intello regulovat stav tím, že část vlhkosti pojme do své buničité struktury. Jakmile se situace obrátí, vypouští Climatizer Plus vlhkost zpět do ovzduší. A funguje tak po celý rok. Udržuje se tak nejenom stálé a příjemné, ale i zdraví prospěšné mikroklima.

Zateplení půdy s celulózovou izolací Climatizer Plus zlepší akumulační vlastnosti stavby – v létě zadrží horko až na 7 hodin a naopak v zimě je v domě teplo.
Autor: CIUR

Ani oheň ani hmyz

Díky patentové technologii výroby dokáže „papírová“ izolace odolávat plísním a biologickým škůdcům – myším, vosám apod. a také má dlouhodobou životnost. Co je ale potřeba zmínit na prvním místě, je její odolnost proti ohni! Například proti přímému plameni odolá Climatizer Plus až 30 minut, tedy v násobcích déle než některé tradiční izolační materiály.

A jak začít? Na www.vseproizolace.cz