Zateplovací materiály a systémy jsme si zvykli hodnotit podle „zisku“ z nákladů, které nemusíme zaplatit za topení. Je to logické – nejlepší úsporou je energie, která se nevyrobí, resp. nespotřebuje, ta se také nemusí platit. Moderní zateplovací systém ale může být mnohem komplexnější investicí, která přinese více úspor i uživatelského komfortu, prodlouží životnost vaší nemovitosti a přitom to bude za srovnatelnou, ne-li nižší cenu. Jde tedy nejenom o kvalitu izolantu – to je dnes samozřejmostí, ale i o další služby, které vám může nabídnout a které odlehčí vaší kapse a zlepší domácí pohodu. Že tomu moc nevěříte? Není divu, on to každý izolant neumí.

Se zateplenou střechou nebo stropem s celulózovou izolací Climatizer Plus je možná úspora až 35% na vytápění domácnosti.
Autor: CIUR

Kdo to umí

Například unikátní vlastnosti foukané celulózové izolace Climatizer Plus, kterou tvoří velmi jemná celulózová vlákna získávána ze sběrného novinového papíru. Ekologie, nízká cena vstupní suroviny, patentová metoda zpracování zaručující mj. nejenom uchování přírodních vlastností dřeva, ale i ekologickou likvidaci po uplynutí životnosti – prostě dáte do kompostu, na záhon, klidně na trávník. Vše bude růst lépe a více. Mimochodem, dnes se moc nemluví o tom, kolik stojí tzv. ekologická likvidace běžných typů izolantů po uplynutí doby jejich životnosti, kterou lze provést pouze na skládce. U některých typů cena za likvidaci, dosahuje pořizovací ceny nového izolantu. Takže považte, kde ještě může být úspora!

Pokud jde o služby, tak příkladem jedné z nich je metoda aplikace Climatizeru Plus zafoukáním stlačeným vzduchem.  Umožňuje impregnovaným vláknům dokonale proniknout i do nejmenších škvír, kam by se jiný izolační materiál nedostal. Aplikace trvá 2 až 4 hodiny, provádí se zvenčí a cena za práci je v ceně izolantu. A to není vše!

Zateplení šikmých střech s odvětrávanou skladbou s celulózovou izolací Climatizer Plus. Zlepší akumulační vlastnosti stavby – v létě je v podkroví chládek, v zimě teplo.
Autor: CIUR

Papír hřeje, chladí, dýchá…

Vysoká měrná tepelná kapacita - Cd = 1919 až 2142 J/kg.K, což je až dvojnásobek běžných izolačních materiálů, umožňuje Climatizeru Plus fungovat v létě i zimě s dostatečnou tepelnou setrvačností. V praxi to znamená, že vrstva izolace je schopná naakumulovat 7 hodin denní dávky sluneční energie aniž by se teplo dostalo do interiéru. V zimě to funguje naopak. Šetříte tak za klimatizaci i provozní náklady: venku je 30oC - doma 23oC. V zimě se vám stačí levnější topidlo s nižší výkonností a provozně šetříte za palivo.

Ve spolupráci s inteligentní parobrzdnou fólií Intello dokáže tento systém celoročně regulovat vlhkost v interiéru. Pokud je jí příliš, pojme část vlhkosti do své buněčné struktury. Jakmile se situace obrátí, vypouští Climatizer Plus vlhkost zpět do ovzduší. Udržuje se tak stálé, příjemné a zdravé mikroklima. A to jsou věci „navíc“, které nikdo jiný neumí.

Celulózová izolace Climatizer Plus pro izolaci od podlahy po střechu. Přírodní izolant se zárukou 20 let se vyrábí z novinového papíru s impregnací potravinářskou chemií. Návratnost investice při zateplení je cca 3 roky.
Autor: CIUR

Úspory pro skutečný dům

Jak takové úspory vypadají v číslech pro skutečný dům například s rozměry 10,5 x 13 m a 116 m2 zastavěné - a současně půdní, plochy? Počítejte s námi: v případě zateplených stěn, podlahy a kvalitních oken, ale bez zatepleného stropu je tepelná ztráta prostupem cca 52 %. Díky „komínovému efektu“ by tak unikala až polovina tepla z domu. V zimě vytopit hnědým uhlím takto velký dům s nezatepleným stropem, vyjde ročně přibližně na 21 000 Kč. Pokud strop zateplíte, snížíte náklady o 50% na cca 10 000 Kč.

Pro zateplení plochy 116 m2 při tloušťce izolace 32 cm Climatizeru Plus volným foukáním potřebujete 37 m3 izolace s objemovou hmotností 38 kg/m2, což je cca 40 000 Kč.

Při zateplování foukanou izolací není nutné mít přístup od interiéru domu. Je možné půdní prostor zafoukat izolací i ze střechy.
Autor: CIUR

A co váš dům…?

Pokud se vám výše popsanému stále nechce příliš věřit, můžete si sami spočítat na kalkulačce, kolik foukané izolace je potřeba například pro zateplení vašeho stropu a kolik vás to bude stát: http://www.climatizer.cz/kalkulace.

Dodáváme, že jsme si v článku nekladli za úkol vypočítat úplně všechny přednosti a zajímavé vlastnosti Climatizeru Plus. Má jich ještě dost. Za všechno mluví 20letá záruka na materiál a 2 roky je na realizaci.  

A jak začít? Prvním krokem může být objednání technika zdarma na vaší stavbu na www.vseproizolace.cz