Počítejte s námi: Nové a stále kvalitnější tepelné izolace automaticky neznamenají kvalitněji zateplené obvodové konstrukce či půdní prostory domu. Nevhodný postup aplikace do značné míry anuluje kvality tepelně izolačních materiálů. Teplochtivý stavebník to pak ve finále zaplatí hned 2x: jednou při nákupu technologie, podruhé v provozních nákladech rodinného domu, které budou sice nižší, ale v součtu s realizovanými investicemi stavby vyšší než bylo zamýšleno. U mladého páru se předpokládá, že bude pod střechou své rodinné nemovitosti žít několik desetiletí, a to znamená, že při použití některých běžných druhů izolantů se ve zralém věku dočká nutnosti renovace zateplení. Podle přísných ekologických kritérií musí ale stržený materiál z fasády, střechy či půdy být ekologicky likvidovaný – tzn. na skládce! A to je gól číslo 3 do vlastní branky. Stojí to totiž dost peněz.

Climatizer Plus to umí na 1 a dost!

A bez gólů do vlastní branky. Jde totiž o ekologicky aktivní izolaci z přírodních zdrojů. Co to znamená? Jde o výrobek z ekologických surovin, zpracovaných ekologickým způsobem a po skončení velmi dlouhé životnosti může být ještě ekologický využit. Climatizer Plus vyrábí firma Ciur podle kanadského patentu ze sběrného novinového papíru s přísadou kuchyňských solí. K aplikaci se používá foukání stlačeným vzduchem. Po uplynutí životnosti izolantu mohou děti či vnoučata mladého páru přiložit Climatizer Plus do kotle nebo rozházet jako hnojivo po trávníku či - ještě lépe, nacpat pod jahody. Mnohonásobně vyšší úrodnost v následujících letech opět částečně umoří náklady na pořízení zateplovacího systému. Pokud nemáte jahody, lze takto přihnojit jakýkoli záhon, uložit na kompost nebo si udělat velké kamarády z místních zemědělců.

Přírodní izolant se zárukou 20 let z novinového papíru s impregnací potravinářskou chemií. Návratnost investice při zateplení je cca 3 roky.
Autor: Ciur

K výše uvedenému

Climatizer Plus má vysokou měrnou tepelnou kapacitu a dokáže akumulovat přímé sluneční paprsky až 7 hodin, což je 2x víc než u jiných běžně používaných izolantů. Platí i opačně: zadržet teplo a nepropustit jej ven v zimních měsících také nemá konkurenci. V praxi to znamená, že se v létě obejdete bez dodatečného klimatizování a v zimě ušetříte za topení. Technologie zafoukání stlačeným vzduchem zaručuje, že se celulózová vlákna dostanou i do těch nejmenších trhlin, skulin a zákoutí. Vytvořením souvislé vrstvy se pak dokonale eliminují všechny tepelné mosty. A jsme v podstatě bez branek.

Aplikace celulózová izolace Climatizer Plus do dutiny konstrukce. Pro izolaci od podlahy po střechu.
Autor: Ciur

Bezgólový stav?

Rozhodně ne remíza. V tomhle fotbale je Climatizer Plus jasným vítězem. Umí totiž další „kličky“, o kterých se potencionálním protihráčům ani nezdálo. Funguje jako piják. Spolu s inteligentní fólií pro clima Intello reguluje vlhkost – když je v interiéru příliš vlhko, pojme část vlhkosti do své struktury. Když uhodí sucho, vypouští Climatizer Plus vlhkost zpět do ovzduší. Vzniká tak celoročně příjemné a přirozené mikroklima.
Jinak tato celulózová izolace v ničem neustupuje jiným izolantům, naopak v řadě parametrů je předčí. Například proti přímému ohni odolá tento „novinový papír“ velmi dlouho. Využívá totiž samozhášivého efektu od svých rodičů stromů, kdy vrchní ohořelá vrstva chrání tu spodní před plameny. A krystaly soli uvolňují vodu.

Se zateplenou střechou nebo podkrovím s přírodní celulózovou izolací Climatizer Plus je možná úspora až 35% na vytápění domácnosti.
Autor: Ciur

Liga

Když si v pátek objednáte u výrobce Ciur odborníka, v pondělí přijde a posoudí konkrétní případ zateplení například vaší půdy. A ve středu tam může být vůz s technologií na foukání a za 2-3 hodiny je hotovo. Žádné stavební úpravy nejsou nutné, vše se dělá zvenčí. Cena práce je v ceně materiálu. Záruka na materiál je 20 let. Náklady na topení tak snížíte o 30-60% podle rozsahu zateplení.

Takže takhle se hraje první liga v tepelných izolacích.
Další výsledky na www.vseproizolace.cz