Je lehký beton opravdu pevný?

Nemusíte se bát, je! Jeho pevnost a zároveň trvanlivost je stejná jako u běžných betonů. Nízkou váhu má díky keramickému kamenivu Liapor (keramzit). Keramzit je moderní materiál, který v přírodě nenajdete, vyrábí se ze speciálních cypřišových jílů a vypaluje se ve speciálních pecích za vysokých teplot. Je ekologický, pevný, mechanicky odolný a nevadí mu teplo ani žár.

S lehkým betonem ušetříte...

protože výrazně zvyšuje tepelně izolační vlastnosti! Při současných cenách energií, ale i technologií, které snižují platby za energie, se vyplatí zateplovat. Málokdo však ví, že to lze i pomocí betonu. Platí, že čím lehčí hmotu použijeme, tím bude lépe izolovat. Takový lehký beton totiž nezatěžuje konstrukce staveb. Mezi jeho další velké plusy patří zdravotní nezávadnost, snadná opracovatelnost, mrazuvzdornost apod.

Liapor-MIX lehky beton
Autor: Liapor

Pro jaké rekonstrukce je lehký beton nejvhodnější?

Podlahy z Liapor Mixu mají skutečně široké využití a je možné je realizovat na všech místech. Ideální je tento materiál pro rekonstrukce a půdní vestavby, jelikož nezatíží stropní konstrukce. Lehký beton můžete využít při rekonstrukci vyrovnávacích vrstev podlah, keramických, trámových a klenbových stropů. Čili najde využití především na vodorovných stavebních konstrukcích.

Vedle toho ho ale lze bez obav využít jako vrstvu pro podlahové vytápění, jako výplň a vyrovnávací vrstvu konstrukcí.

A jak se s lehkým betonem pracuje? Velice snadno, jak můžete sami vidět v našem videu:

Kde koupíte Liapor Mix?

Směs pro přípravu lehkého betonu Liapor Mix 30 l (20 kg) zakoupíte on-line v e-shopu obchod.liapor.cz, v obchodní síti Liapor, nebo ve stavebninách DEK po celé ČR.

Fotogalerie
12 fotografií