Stavíte nebo jen plánujete rekonstrukci?

Podlahy realizované suchou cestou se hodí jak pro novostavby, tak i pro rekonstrukce. Hlavní výhodou je jednoznačně rychlost. Podlahu v menší místnosti, která je ihned po dokončení připravena na položení finální vrstvy (vinyl, lamino, dlažba apod.), lze stihnout za jedno odpoledne. Montáž není nikterak složitá a svépomocí ji hravě zvládnete.

U suchých podlah se jako podkladní vyrovnávací vrstva používá keramické kamenivo Liapor (keramzit) frakce 1-4 mm. Vrstva kameniva se ručně urovná, zhutní a zakrývá podlahovými deskami (systém pero-drážka), které se následně prošroubují a přetmelí. Na podlahové desky může přijít finální povrch (koberec, dlažba, lamino…), případně lze jako mezivrstvu na Liapor vložit ještě kročejovou izolaci.

Plocha je ihned plně pochozí a v rodinném domě lze všechny podlahy zvládnout během několika málo dnů.


Proč použít právě lehké keramické kamenivo?

Kamenivo Liapor přináší mnoho výhod. Je to 100% přírodní materiál bez chemických příměsí, má dobré akustické i tepelně izolační vlastnosti a velmi nízkou hmotnost. V porovnání s betonovou podlahou zatěžuje mnohem méně nosnou konstrukci, proto je ideální pro rekonstrukce starších staveb, podlahy v půdních vestavbách apod. A navíc, nízká hmotnost materiálu vám zajistí i snadnější manipulaci při práci!

Více informací o výhodách lehkého keramického kameniva Liapor při realizaci podlah najdete ZDE nebo se obraťte přímo na obchodně technické poradce Liapor.

Kamenivo Liapor pro realizaci podlah suchou cestou zakoupíte v obchodní síti Liapor nebo v e-shopu.

Fotogalerie
7 fotografií