Díky moderním technologiím je dnes možná téměř jakákoliv povrchová úprava dle přání zákazníka. Záleží tedy opravdu jen na vás, zda budou pro vás zajímavější a rozhodnete se pro atypické dřeviny, nebo zvolíte raději nerez povrchy, barevné povrchy, nebo kombinaci dřevo - kov. Samozřejmostí jsou v dnešní době u vchodových dveří i prosklené varianty, dvoukřídlé dveře či dveře se světlíky.

Vchodové dveře u domu
Autor: Next

Pokud jste příznivcem minimalistického designu a moderních trendů, můžete také vyzkoušet bezfalcové řešení. V tomto případě je křídlo kompletně vsazeno do zárubně s ukrytými a pohledově neviditelnými panty. Splývají hezky se stěnou a nevyčnívají nijak z prostoru. Díky takto skrytým pantům můžete využít vnitřní plochu dveří jako součást interiéru. I ty lze samozřejmě pořídit ve variantě sklo.

Bezfalcové řešení dveří
Autor: Next

I když je v dnešní době velmi kladen důraz na estetický vzhled, při výběru nespoléhejte pouze na design. Vždy je dobré se důkladně informovat, zda jsou garantované dveřní vlastnosti cerfikované. Dveře vybírejte alespoň ve III. bezpečnostní třídě. Ty představují nadstandardní stupeň zabezpečení bytů. Jsou odolné proti známým praktikám násilného vniknutí a mají zesílenu konstrukci. Rozhodně doporučujeme se obrátit na prověřeného výrobce, který má s výrobou dveří bohaté zkušenosti. Hitem posledních let je také kamera v kukátku nebo otevírání dveří pomoci čtečky otisků prstů.

 

Fotogalerie
5 fotografií