Nedejte rakovině šanci! 7 tipů, jak grilovat zdravě
-
Na grilování nemusíte hned zanevřít...
Kdo by odolal voňavým a šťavnatým steakům, hamburgerům, žebírkům, křidýlkům a dalším dobrotám z grilu. Jenže výzkumy prokázaly, že existuje souvislost mezi grilovaným jídlem a rakovinou. Nemusíte ale hned prodávat gril! Riziko můžete snížit dodržováním jednoduchých tipů pro zdravější grilování.
- 1.
Pozor na spálené a přepečené maso
Klasický gril na dřevěné uhlí je stále velmi populární.Autor: Shutterstock.comPřenosný bezkouřový grill LotusGrillAutor: archiv - 2.
Marinujte!
Kuřecí paličky se sezamem marinované v nalsamikovém krému s fíkovou příchutíAutor: archiv Papadimitriou - 3.
Vyhněte se klobásám a párkům
Buďte kreativní, nechte se inspirovat zaručenými triky odborníků a předveďte naplno své kuchařské umění. Je to snadné, tak rozpalte gril a pravá letní party může začít!Autor: profimedia.cz - 4.
Zkraťte čas grilování
Grilovaný pstruh se zeleninou v alobaluAutor: Stockfood - 5.
Mějte plameny na uzdě
Velké grily jsou nesmírně výhodné, protože s nimi máte vše potřebné po ruce a můžete to kdykoliv použít.Autor: archivy firem - 6.
Grilujte zeleninu a ovoce
Grilované broskve s rumovým sirupemAutor: KLASA - 7.
Očistěte gril
Aby vám maso chutnalo, musíte si ho pořádně připravit a nic neuspěchat!Autor: scom