Potřete pro 4 osoby

650 g mletého hovězího masa
2 nasekané stroužky česneku
1/2 cibule
1 lžíce worchesterové omáčky
sůl
mletý černý pepř
200 g tenkých plátků čedaru a
4 housky na hamburgery

Postup

Ve velké míse důkladně promíchejte mleté hovězí maso s nasekaným česnekem a pokrájenou cibulí, worchesterovou omáčkou a podle vlastní chuti přidejte sůl a pepř. Ze směsi vytvořte větší, ale tenčí placičky, které grilujte při středním žáru asi 12 až 16 minut - maso alespoň jednou obraťte, aby se důkladně propeklo z obou stran. Během posledních 2 až 3 minut grilování pokryjte každý hamburger plátkem sýra. Housky rozřízněte a na 1 až 2 minuty položte řezem dolů na rošt, aby se prohřály a zlehka opekly. Před podáváním dejte na polovinu housky hamburger, ozdobte plátky rajčete a salátu a přiklopte druhou polovinou housky.