Grilované jehněčí
Autor: Shutterstock.com
Potřebujete pro 6 osob

12 jehněčích kotlet
1/2 svazku petrželové natě
 1/2 svazku petrželky „kudrnky“
1/2 svazku pažitky 1/2 svazku koriandru
80 g loupaných pistácií
4 lžíce olivového oleje
sůl a mletý černý pepř

Postup

Všechny bylinky omyjte, osušte a nasekejte. Pistácie nadrobno nasekejte a smíchejte s bylinkami. Kotlety vložte do misky, osolte, okořeňte, jemně potřete olejem a nechte chvíli uležet v chladu. Přisypejte nasekané bylinky a maso v nich důkladně obalte. V troubě nastavte funkc grilu. Plech vyložte alobalem, poskládejte na něj kotlety a grilujte z každé strany asi 4 minuty. Podávejte se zeleninou a opečenými bramborami.