DIP
Ingredience:
1/2 lžičky pepře
4 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce octa
1/2 lžičky chilli koření
1 zakysaná smetana
Postup:
Smíchejte sůl, pepř, chilli koření, ocet a dijonskou hořčici. Směs důkladně promíchejte a na závěr vmíchejte zakysanou smetanu. Dip nechejte vychladit a podávejte k masu, k zeleninovým hranolkům atd.
MARINÁDA
Ingredience:
4 lžíce dijonské hořčice
2 dcl olivového oleje
1 lžička pepře
1 lžička soli
4 snítky tymiánu
vepřové maso
Postup:
Vepřové maso naložte alespoň na hodinu do oleje. Všechny ingredience smíchejte, do vzniklé marinády vložte maso a nechte opět alespoň hodinu ležet. Během grilování maso zbytkem marinády potírejte.
DRESING VINAIGRETTE
Ingredience:
6 lžic olivového oleje
1 lžička cukru
2 lžíce vinného octa
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce hořčice (jemné)
sůl, špetka mletého pepře
Postup:
Veškeré ingredience dobře promíchejte. Vznikne dressing, který ihned použijte na salát. Ozvláštnit jej můžete tím, že do něj přidáte čerstvé bylinky (např. bazalku, tymián, petrželovou nať), jinou chuť docílíte přidáním lžičky medu a do třetice lze místo octa použít víno či smetanu.