Gideon se do nadace Zachráněný pes se dostal loni v prosinci ve velmi zuboženém stavu. Trpěl velkými bolestmi, které zapříčinilo bakteriální a plísňové onemocnění. Pracovníkům veterinární kliniky trvalo tři hodiny, než zvíře vůbec nalákali a odvezli do útulku v Los Angels.

Při prohlídce veterinář objevil, že má pes registrační čip, na základě informací získaných z čipu se hned snažili majitele nemocného psa najít. „Kdykoliv najdeme zatoulaného psa, vždycky doufám, že je někde milující rodina, které se pejsek zatoulal a která jej usilovně hledá,“ řekla Annie Hart z nadace Zachráněný pes.

Bohužel to nebyl Gideonův případ. „Jeho původní majitel nám řekl, že Gideona nechce, a zavěsil,“ popsala smutně Annie. „Není známo, jestli byl Gideon fyzicky týrán jeho bývalými majiteli, ale podle jeho původní averze vůči lidem se dalo předpokládat, že byl zanedbáván spíše psychicky,“ vyjádřila se k jeho nechuti důvěřovat lidem.

Gideon v průběhu deseti týdnů, které strávil v nadaci udělal neuvěřitelný pokrok. Na videu je zachycen průběh pejskova zázračného uzdravení. „Jeho krásná duše rozkvétala, zatímco se jeho tělo uzdravovalo,“ říká ošetřovatelka.

Gideonův příběh se objevil na YouTube 19. března a byl tak inspirativní, že během jednoho dne ho zhlédlo více než 100 000 uživatelů.