V celorepublikovém SMS finále nyní bojují o vaše hlasy tři nejlepší hafani z každého kraje, celkem tedy 42 finalistů. Jen tři z nich, kteří obdrží nejvíce SMS hlasů, si mezi sebou rozdělí skvělou výhru, a to 80 tisíc korun. Kteří to budou? O tom rozhodnete právě vy!

V krajském hlasování se nejlépe vedlo psům z Prahy a Středočeského kraje. Z moravských hafanů jim dokázali konkurovat jen ti ze Zlínského kraje. Naopak s nejslabší podporou se potýkali pejskové z Královéhradeckého kraje, až by se dalo říci, že tam snad „chcípl pes“. O moc lépe si ovšem nevedlo ani psiskům z Plzeňského kraje. V ostatních regionech už byly hlasy vyrovnanější.

Největším favoritem letošní soutěže je zatím malý, bělostně chundelatý bišonek Kuba z Prahy. Zřejmě v duchu přísloví, že co je malé, je i milé, se daří letos i jiným malým rasám a také štěňatům, jako třeba Sofince a Dafince ze Středočeského kraje. Do čela soutěže se probojovala také fenka šetlandského ovčáka Frída, kterou majitelka našla opuštěnou s rozdrcenou nožičkou. Statečnou fenku čekají dvě operace, po kterých by mohla už konečně začít žít plnohodnotnější psí život.

Není divu, že mezi finalisty je i pěkná řádka štěňátek, neboť pro ně mají čtenáři obzvlášť velkou slabost. Boloňský psík se zajímavým jménem Doník – Dundánek má jen tři měsíce a už si brousí zoubky na titul psa roku! Zahanbit se ovšem nedají ani pořádná, dospělá psiska. Vědí, že mají také své kvality: jsou nepostradatelnými hlídači u domu, k jehož vratům se díky nim jen tak někdo nepřiblíží. Snad proto z velkých plemen v soutěži zatím nejvíce bodují němečtí ovčáci, z nichž jeden jménem Rony loni naši soutěž dokonce vyhrál.

 Nic ještě není vyhráno!

Žádný ze soutěžících pejsků to nemá zatím jisté, i ti největší outsideři mají stále šanci dostat se do čela soutěže. Jejich osud právě držíte ve svých rukou v podobě mobilního telefonu. Stačí jen poslat semesku! Nejlépe ovšem bude, když svému favoritovi vytvoříte co nejpočetnější hlasovací tým. Jak? Oslovte prostřednictvím sociálních sítí, např. Facebooku nebo Twitteru, a emailů všechny své přátele i známé a požádejte je o hlasy. Když například sestavíte tým 50 lidí, kteří během jedné hodiny pošlou každý třeba jen 5 esemesek, přibude vašemu favoritovi na kontu rázem 250 hlasů. A to už může konečným pořadím pořádně zamíchat!

Jak hlasovat

Na telefonní číslo 90 79 909 zašlete textovou zprávu ve tvaru: PES(mezera) PÍSMENO KRAJE(mezera)ČÍSLO PSA. Příklad: PES B 18. Písmena krajů jsou totožná s písmeny na SPZ (S = Středočeský kraj, B = Jihomoravský kraj atd.). Tvar příslušné SMS najdete také u každého ze soutěžních profilů.