Čokoládový gigant

Autorem díla je cukrářský mistr z Malty Andrew Farrugia. Práce mu zabrala 784 hodin aspotřeboval 1285 kilogramů té nejlepší belgické čokolády. Pro zajímavost - odpovídá to téměř130 000 kousků pralinek a pokud by někdo dokázalvlak spořádat, zkounzumuje 6,5 miliónu kilokalorií.

Přizvání komisaři z Guinnessovy knihy rekordů naměřili délku 34,05 a vlak byl poprávu prohlášen za nedelší čokoládovou strukturu světa. Momentálně ho můžete obdivovat na hlavním nádraží v Bruselu, po skončení přehlídky bude demontován a samozřejmě - zkonzumován!

Další sladká NEJ

Pro srovnání přinášíme přehled srovnatelných výtvorů, které v knize také figurují:

 

  • Nejdelší čokoládová tabulka měřila 15.9 m a v listopadu 2011 ji vytvořili italští cukráři Mirco Della Vecchia, Renato Zoia a Giuseppe Sartori během slavností v Bologni
  • Nejvyšší čokoládová struktura vznikla v roce 2010 ve francouzském městě Sceaux. Jednalo se o vánoční stromeček a jeho tvůrcem byl francouz Patrick Roger
  • Nejdražší čokoládou světa je tabulka čokolády Cadbury's, kterou na své expedici roku 1901 vezl do polárních krajin kapitán Robert Scott. Nerozbalená čokoláda byla roku 2001 vydražena v aukční síni Christie's za cenu 470 liber
  • Nejvyšší čokoládové vejce vytvořila italská firma Tosca. Stalo se tak v roce 2011, vejce měřilo 10,39 m na výšku, 19,6 m po obvodu a vážilo rovných 7200 kg

Obrázkovou reportáž z Bruselu naleznete v naší fotogalerii!

Fotogalerie
4 fotografie