Psí pivo pocházející z Nizozemska se objevilo na podzim v prodejnách pro zvířata i v ostatních městech republiky. Podle prodavačů psím zákazníkům velmi chutná. Místo alkoholu a chmele totiž voní po hovězím.

"Vzali jsme 20 kusů a pivo bylo hned pryč. Obsahuje to směs masa a je bez alkoholu. Je to výborné. I když pivo stojí 60 korun, lidé měli velký zájem," řekla pracovnice olomouckého zverimexu v Pekařské ulici.

Majitelé psů prý obsah "lahváče" používají nejen na pití, ale i do jídla. "Jedna paní to brala s tím, že jí pes granule běžně nežere. Když je ale polije psím pivem, je po nich jak divý," doplnila žena.

"Pivo zákazníci psům kupují jako pamlsek nebo je kupují jako přípitek, když mají psi zrovna narozeniny, ať si s nimi můžou ťuknout," řekla pracovnice zverimexu Iveta Kremplová.

Pivo se do republiky dováží z Nizozemska, ale vyrábí se v belgickém pivovaru. Českému pivaři by však ale zřejmě nechutnalo. Základ totiž tvoří hovězí extrakt svařený s ječným sladem.

Mnozí chovatelé novinku přivítali i proto, že mohou konečně pivo lít do psích misek bez výčitek svědomí. Někteří z nich totiž přiznávají, že jim čtyřnozí přátelé chodí i na pivo "lidské".