Rozhodli se okamžitě. Lucku v útulku nenechají.

"Nemohli jsme ji tam nechat. Hned jak jsme ji uviděli v Blesku, ihned jsem do útulku zavolal, že si pro Lucku přijedeme," řekl pan Gustav. A co manželé slíbili, to také hned splnili. Lucka už je u nich doma.

Fotogalerie
3 fotografie


Od paní Jiřiny se pejsek nechce téměř odloučit. "Pořád hlídá, abych ji někam neodešla," řekla se slzami v očích žena. Oba manželé mají zvířata moc rádi, a kdyby prý byli mladší, sami by si založili útulek. Starají se celkem o sedm pejsků, většinou právě z útulku. Jednoho jim dokonce někdo uvázal k plotu. Mají v péči i andulku, která se zatoulala k nim na zahradu.

Krupský útulek, kde byla i Lucka, je před uzavřením, k 31. prosinci totiž dostal od obce výpověď. Jeho majitelka Zdeňka Horáčková nyní proto hledá střechu nad hlavou pro psí sirotky, o které se stará.

"Vypomohou nám spřátelené útulky a některé psy si vezmou. Do konce roku, kdy máme prostor vyklidit, se nám ale asi nepodaří všechny psy umístit, a tak požádáme obec o prodloužení výpovědi," řekla Horáčková Blesku s tím, že nové prostory pro útulek zatím hledá.

Podle ní se špatně umísťují hlavně staří psi, což byl i případ Lucky. "Takových tu máme asi patnáct," řekla Zdeňka Horáčková. Případné zájemce, kteří by si pejsky vzali, by proto s radostí uvítala.