K trýznivému umírání hladem a žízní odsouzený psík měl ale obrovské štěstí. Při vycházce ho objevila místní žena, která kvůli záchraně fenky zalarmovala dokonce i hasiče. A dnes už má fenka, která dostala jméno Rita, novou milující rodinu.

"Přivezli nám ji večer, těsně po vánočních svátcích. Byla vyhublá na kost. Nevěřím, že tam spadla sama. Kdyby to tak bylo, musel by ji přece majitel postrádat a hledat. Prostě ji tam hodili," je přesvědčena Miluše Maskulanisová, majitelka útulku Psí domov v Řepnici, kde zubožená fenka skončila. Dlouho se tam ale neohřála. "I přes trauma, které prožila, zůstala milá a přátelská. Rychle proto našla nový domov," dodala majitelka útulku.

Fotogalerie
3 fotografie

Ten fence poskytli manželé Lifkovi z Radovesice. "Původně jsme chtěli spíše střední plemeno. Rita mi ale padla hned do oka," řekla Ludmila Lifková. Fenka nový domov okamžitě přijala za svůj. "Je milá, i když ostražitá. Střeží si svůj pelíšek i jídlo. Je vidět, že má za sebou zlé chvíle. Je pořád ještě vyhublá a na hlavě má jizvy. Ale to se všechno časem spraví," dodal manžel.

Znáte ze svého okolí podobný příběh? Napiště nám o něm! Pomáháme lidem i zvířatům! Naše e-mailová adresa je online@ringier.cz.