Za třicet dolarů (asi šest set korun) dodává společnost Total Diva Pets z kalifornské Santa Barbary. Žádná skutečná zvířecí primadona si bez růžové, jasně modré či černošské paruky na ulici nevyjde.

GALERIE: Blesk.cz propátral své fotoarchivy a nalezl pro pejsky věrné dvojníky, respektive dvojnice. Kdo od koho co 'okopíroval'?

Fotogalerie
1 fotografie

S nápadem přišly milovnice zvířat - sestry Jenny a Crissy Slaughterovy. Vyrůstaly v kalifornském městě Carmel, kde jsou psi a kočky naprostou součástí každé rodiny, chodí se svými pány do restaurací i na nákupy. Módní oblečky pro psy a kočky znají po celém světě už stovky let, ale paruku mají prý jen v Kalifornii.

"Lidé z Carmelu chodí prostě všude se svým pejskem a řada společností tam vyrábí sladkosti pro pejsky jako se jinde dělají pro děti," tvrdí Jenny Slaughterová. "Co si pamatuji, od nepaměti jsme s Crissy oblékaly naše miláčky do oblečků. Neměly jsme ale ani ponětí, že něco tak zábavného a vtipného by se mohlo změnit v podnikání, které budeme moci jako sestry provozovat spolu a šířit po celém světě!" dodala Slaughterová.

Obě sestry vystudovaly mořskou biologii na University of California v Santa Barbaře. Ale vždycky je více lákal svět pejsků a kočiček. Tak se začaly se svým prvním pejskem Yogim účastnit výročních přehlídek Big Dog, na nichž majitelé prezentují své miláčky v rozličných kostýmech. A sestry Slaughterovy nezřídka zvítězily. V roce 2007 se inspirovaly reality show The Girls Next Door pornomagnáta Hugha Hefnera, zakladatele magazínu Playboy, a vytvořily vlastní verzi The Dogs Next Door.

"Pro průvod toho roku jsme potřebovaly malé blonďaté paruky pro pejsky, aby připomínali milenky Hugha Hefnera. Nemohly jsme ale nikde žádnou psí objevit, tak jsme zkusily lidské, ale ty nepasovaly. Tak jsme vytvořily svůj vlastní návrh psích paruk, které se moc povedly. A lidé nás brzy začali prosit o další," vysvětluje zrod originálního podnikání Crissy Slaughterová.