Dara se naší soutěže neúčastní, o svých fenkách však mluví s velkou láskou...

Povahu Jack Russela nejdřív Dara poznala u pejska Sama, který však po rozchodu zůstal u expřítele Jardy Bednáře. A ona si ze stesku koupila štěně stejné rasy - hrubosrstou Missy, k níž nedávno přibyla handicapovaná Chilli.

248271:gallery:true:true

Fotogalerie
3 fotografie

O rase Jack Russel teriér se často tvrdí, že je dost náročná. Ale lepší by bylo říci, že Jack Russel není plemeno pro lenochy. Je to lovec, který bude těžko ležet na gauči. “Tihle psi jsou hraví, samostatní, překypují energií a nejsou přecitlivělí. Netrpí dědičnými vadami a hlavně nejsou vyumělkovaní. Pro to všechno se mi moc líbí, jsou součástí mé rodiny,“ říká Dara.


Pravidla druhého kola soutěže NEJ pes Česka najdete zde.


Její slečna Missy má téměř tři roky, je hrubosrstá, hravá a poslušná. Velká zahrada a les za domem, kam Dara chodí s ní a dcerou Laurou na dlouhé túry, jsou pro ni rájem na zemi. „Já ji říkám pankačka – vymete každou louži, která ji chlupy správně natuží. Chová se jak vesnický vořech, žádná fajnová princeznička s rodokmenem,“ říká zpěvačka.

Nový psí přírůstek, hladkosrstá roční Chilli, přišla do rodiny loni v listopadu. Dara si fenku přivezla z bratislavského útulku. „Chilli našli na ulici jako těžce zbité, ztýrané štěňátko. Naštěstí zůstala na živu, ale bez nožičky, kterou jí museli amputovat,“ vzpomíná Dara.

Chilli už je v pohodě, lítá po třech, ale někdy je na ni znát, že se bojí a nevěří. Proto ji Dara občas dává na kamarádce kynoložce, aby jí pomohla v socializaci. „Chilli hodně trápili a asi bude ještě chvíli trvat, aby zase lidem plně důvěřovala,“ dodává Dara.

Články
Články
Články
Články