Prohlédněte si nové maskoty naší soutěže!

Fotogalerie
19 fotografií

Zlaté fenečce labradorského retrievera Peggy (1,5 roku) se v noci ze středy na čtvrtek narodilo 12 nádherných chlupatých kuliček. Vrh je skvěle rozložený, jde o 6 kluků a 6 holek. Sedm štěňátek je tmavých a pět světlých.

Pokud byste měli o jedno ze štěňátek zájem, pište na redakční email: online@ringier.cz a my vaše emaily rádi předáme majiteli.

Pan Albl s čerstvě narozenými štěňátky
Autor: foto od čtenáře

LABRADORSKÝ RETRÍVR

Labradorský retrívr má velmi milou a přátelskou povahu, je bystrý a oddaný svému pánovi. Velice dobře se cvičí, rád pracuje a plní povely s velkou radostí. Jeho další předností je výborný čich a skvělé plavecké schopnosti.Je to vyloženě vodní pes, milovník všech kaluží, rybníků a potůčků. Má blány mezi prsty. Je to také vynikající aportér. Tato rasa byla původně vyšlechtěna k přinášení zastřelených kachen či zajíců při lovu. V současnosti se využívá spíše jako pes společenský, canisterapeutický či slepecký. Je to právě díky snadnosti jejho výcviku.

Slepcům slouží labradorští retrívři jako velmi dobří asistenti (pomáhají přecházet ulici, dokážou cokoliv podat, atd.). Postiženým lidem jsou schopni pomáhat sundat jednotlivé kusy oblečení, otvírat dveře a jiné věci, které by tito lidé sami nedokázali.

Labradoři jsou vhodní i k dětem, protože ve většině případů postrádají agresivitu a jsou velmi milí. Naopak se labradoři příliš nehodí na ostrahu a hlídání objektů. Potřebují lidskou pozornost a laskavou péči, nejsou rádi sami.

VÝŠKA: ideální výška v kohoutku psi 56 - 57 cm, feny 54 - 56 cm.

VÁHA: 25 – 34 kg

Klasifikace F.C.I: skupina VIII. - retrívři, slidiči, vodní psi. Sekce 1 retrívři