Co dalšího jsme pro vás do druhého ročníku soutěže přichystali? Tak především je to nové vkládání fotografií do profilu vašeho pejska a zbrusu nový vzhled stránek soutěže. Odkaz na profil budete moci přímo ze stránek NejPsa poslat svým známým, kamarádům, nebo širokému příbuzenstvu, aby jste si zajistili co největší počet hlasů pro svého psího šampiona.

Hlasovat bude tentokrát z jednoho počítače a pro jednoho psa možné jednou za 30 minut. V čase od půlnoci do šesti hodin ráno bude hlasování uzavřeno, aby i ti nejhorlivější soutěžící 'klikači' měli čas trochu si odpočinout.

Nové jsou i soutěžní kategorie, které jsme na přání vás čtenářů trochu upravili a oproti minulému kolu jsme některé odebrali a jiné naopak přidali. A aby jste vy, naši milí čtenáři a přátelé psů měli možnost podobu soutěže ještě více ovlivnit, o deváté soutěžní kategorii rozhodnete vy sami prostřednictvím ankety. Pokud by jste tedy chtěli v soutěži mít nějakou kategorii, kterou jste zde nenašli, máte nyní jedinečnou možnost to změnit. Návrhy posílejte na e-mailovou adresu nejpes2010@ringier.cz.

Soutěžní kategorie

1. Komik roku – nejvtipnější psí fotografie
2. Akční hrdina – fotografie psa v pohybu
3. Štěně roku – nejkrásnější štěňátko
4. Já a můj pes – fotografie pejska s jeho páníčkem
5. Miláček roku – nejroztomilejší pejsci
6. Maxipes roku – kategorie pro velká psí plemena
7. Elegán roku – nejelegantnější pes
8. Psí kousky – krátká videa se psem
9. Tuto kategorii zvolí sami čtenáři. Z nejlepších návrhů se devátá kategorie vybere prostřednictvím ankety.

Kategorie budou rozděleny po třech do tří soutěžních kol. Oproti loňsku přibyla i bonusová kategorie pejsků z útulků, která bude sloužit hlavně k představení těchto psích bezdomovců lidem, kteří by o ně mohli mít zájem. Možná že právě díky soutěži NejPes najdou někteří z nich nový domov a milující páníčky!

Nově se budou moci pejsci zúčastnit soutěže v libovolném množství kategorií. Pokud se pes umístí na prvním místě, musí ale dát šanci i ostatním a v další kategorii už vyhrát nemůže. Každý vítěz kategorie postupuje do velkého finále. To se koná 12. června v Praze a porota složená výhradně z odborníků a zapálených pejskařů na něm rozhodne o hlavním vítězi, velkém šampionovi soutěže NejPes. Kdo ví, možná to bude právě ten váš pejsek. Hodně štěstí!

Harmonogram soutěže

Zahájení soutěže 4. března.

Začátek hlasování v prvním kole 22. března.

Konec hlasování v prvním kole 11. dubna.

Vyhlášení vítězů prvního kola 12. dubna.

Začátek druhého kola soutěže 12. dubna.

Konec hlasování v druhém kole 2. května.

Vyhlášení vítězů ve druhém kole 3. května.

Začátek třetího kola 3. května.

Konec třetího kola 24. května.

Vyhlášení vítězů třetího kola 25. května.

Superfinále spojené s psím dnem 12. června.