Otec syna rychle zvedl ze země, ale pes začal útočit na něj. Naštěstí svou lidskou rodinu začala statečně bránit fenka amerického stafordšírského teriéra, která se postavila mezi zdivočelého psího obra a lidi. Krvavou psí rvačku ukončilo až sedm ran z pistole, pro kterou doběhl dědeček malého hocha.

Děsivá scéna skončila dobře jen díky statečnosti stafordky, která své pány a malého hocha zuřivě bránila a statečně se s větším a silnějším psem rvala. Krvavý psí boj ukončil až dědeček chlapce, který rychle běžel domů pro svou zbraň a celkem sedmkrát z ní vystřelil do vzduchu. Psího agresora se pak dalším lidem podařilo nahnat do nedaleké kůlny a tam ho zavřít.


 

527789:gallery:true:true

Kavkazský pastevecký pes je pořádně ostrý. pokud nemá správné vedení, může být smrtelně nebezpečný svému okolí (ilustrační fotografie).


Teriérka, která měří jen 40 centimetrů oproti 60centimetrovému kavkazskému pastevci, skončila notně potrhaná na klinice v péči veterinářů.

Plemeno kavkazských pasteveckých psů je od přírody dost ostré a nedůvěřivé k cizím lidem. Nyní je často využíváno k hlídání objektů, ale jeho výchova, kterou v tomto případě majitel zřejmě nezvládl, je podle kynologů velmi náročná.

„Stále případ vyšetřujeme, ale máme už podezření, komu by pes mohl patřit. Ovšem nedošlo tam k poranění osob, a zatím to není ani přestupek. Jediné, co budou asi vymáhat majitelé pokousaného psa, jsou náklady na jeho léčbu,“ řekla mluvčí policie Praha-venkov Markéta Johnová.

Soutěž nejPes 2010
Autor: Blesk.cz