Trpasličího jezevčíka Andyho si manželé Jiří a Zuzana Paroubkovi pořídili v roce 2005. Jiří Paroubek chtěl tehdy velkého a reprezentativního loveckého psa, ale Zuzana Paroubková tvrdě trvala na svém a miniaturního norníka si prosadila. Udělala dobře, nakonec se o něj starala sama. Její manžel ho podle Zuzaniných slov venčil všehovšudy dvakrát.

Andyho mu nedám!

Když si Jiří Paroubek později začal poměr s atraktivní překladatelkou Petrou Kováčovou, o celých 16 let mladší, než byla jeho stávající manželka, přimkla se Zuzana Paroubková k Andymu ještě těsněji. A on k ní také. Podle vyprávění Zuzany Paroubkové už v té době vycítil, že se rodina rozpadá a k Jiřímu Paroubkovi se příliš nehlásil.

Poté, co se manželé Paroubkovi po osmadvecetiletém manželství v září 2007 rozvedli, odmítla Zuzana o péči o milovaného psa s Jiřím Paroubkem diskutovat. "Andyho mu nikdy nedám," prohlásila tehdy bojovně. A zvítězila! Dohoda o majetkovém vypořádání, kterou spolu Jiří a Zuzana Paroubkovi podepsali, nakonec výslovně obsahovala, že pes přechází do výhradní péče Zuzany Paroubkové.

Fotogalerie
4 fotografie

Nová žena, nové dítě, nový pes

Kdo by byl čekal, že je předseda ČSSD takový milovník psů! Už na jaře 2008 Paroubkova nová manželka Petra pořídila svému milovanému Jirkovi nového psa - fenku gaskoňského modrého basseta Tony. "Byl zvyklý na pejska. Strašně se mu stýská, a tak jsme si řekli, že si uděláme radost," okomentovala to tehdy Petra.

Exmanželka Jiřího Paroubka Zuzana žije nyní i s jezevčíkem Andym v pražské čtvrti Stodůlky. Zatímco má její exmanžel se sexy mozkem novou rodinu a zarputile pokračuje v budování politické kariéry, paní Zuzana žije sama a jako jediného společníka má doma svého malého pejska.

nejPes 2010
Autor: Blesk.cz