Zatímco štěně jorkšírského teriéra Rocky váži s odřenými »ušisky« jedno kilo, tak jeho parťák, anglický mastif, je nejenom o více než půl metru vyšší, ale váží o 107 kilo více.

S váhou sto osmi kilogramů je přitom Bronx opravdovým mackem. Jeho plemeno totiž obvykle váží do sta kilogramů. Oba jsou ze zvířecí nemocnice v Melbourne, kde pomáhají starším lidem při ozdravných rehabilitacích.

Jorkšírský teriér

Země původu: Velká Británie
Průměrná výška 20 – 24 cm
Hmotnost: do 3,1 kg

Yorkšírský teriér se v současné době řadí k těm nejpopulárnějším a nejčastěji chovaným společenským psům. Díky svému roztomilému vzhledu a malému vzrůstu se stal tak oblíbeným luxusním plemenem, chovaným v bytě, že se s ním můžeme setkat takřka všude. Tento malý psík je velmi energický a houževnatý, temperamentní a sportovně založený. (wikipedia.cz)

Anglický mastif

Země původu: Velká Británie
Průměrná výška 70 – 76 cm
Hmotnost: 80 – 100 kg

Anglický mastif je pes vhodný do města, je skvělým hlídačem. Podílel se na vzniku mnoha dalších plemen, existuje totiž již od starověku. Název mastif pochází z anglosaského slova masty, což znamená silný. Dnes není často k vidění, je to jeden z největších psů na světě. Svému pánovi je velmi oddaný a brání ho. Dožívá se průměrně 10-12 let. (wikipedia.cz)

nejPes 2010
Autor: Blesk.cz