A našel by zřejmě pochopení i u některých poslanců. Třeba komunista Jan Klán (27), který si za vychloubání délkou svého přirození vysloužil přezdívku Kláda, prý takový postoj chápe. Rezolutně proti se ale postavila místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová (VV).

Starat se o opuštěné a nalezené psy je pro město finančně náročné a tak se kutnohorští zastupitelé snaží najít řešení.Vančura, který je dokonce veterinář, navrhl pečovat o ně tři měsíce a pak je utratit. Zastupitelstvo to nakonec neschválilo a je to i v rozporu se zákonem o ochraně zvířat. Změnit by to museli jedině zákonodárci a zdá se, že někteří poslanci by nebyli proti.

Klasnová věnovala peníze a krmení

„Dovedu pochopit, že to místostarosta potřebuje nějak řešit,“ řekl v rozhovoru pro bolševické Rádio Halo Futura poslanec KSČM Jan »Kláda « Klán. Jak to řešit jinak. Klán by třeba navrhl i větší zdanění nejrůznějších plateb, které s chovem domácích mazlíčků souvisí.

Názory kolegy ze Sněmovny ale pobouřily Klasnovou. „Takové názory jsou naprosto absurdní. Naštěstí si myslím, že většina lidí má humánní cítění. Naopak by bylo potřeba zpřísnit zákony proti týrání zvířat,“ řekla Blesku Klasnová. Sama má doma dva pejsky a proto se do kutnohorského útulku vypravila s krmením a šekem na 50 tisíc korun.

Co si myslíte o nápadu utrácet po třech měsících nechtěné psy v útulcích? Jaké jiné řešení, aby útulky měly dost peněz, navrhujete? Sdělte to v diskuzi, nebo pište na tip@blesk.cz