„Bylo to hrozné, psi lítali po celé vesnici jak splašení koně, dokonce běhali tady u souseda na střeše, vystrašili děti,“ popsal Blesku jeden z obyvatel Chlístovic. Vše nakonec odskákal maskot celé vesnice, malý bílý chlupáč, kterého všichni opatrovali jako sirotka po zemřelém majiteli.

„Starali se o něj všichni jak o děcko poté, co můj strýc zemřel. Jmenoval se Borek. Chtěl si s těmi velkými psy asi hrát, přeskočil plot a oni se na něj vrhli. Taky předtím už porvali dvě slepice, tady vidíte peří,“ vylíčil majitel nešťastného pejska Luboš Lendvorský.

Nebezpeční psi zná celá vesnice

Psy Olgy Zubové prý poznala hned celá vesnice. „Není to poprvé, co tu byli, nakonec je zneškodnil náš pan hajný, který tomu mladšímu psovi i sundal obojek,“ dodává Lendvorský.

Exposlankyně Zubová přiznává: „Fena nám hárala, spolu se psem podhrabali vrata a utekli. Bylo to poprvé a naposledy. Už jsme dali kolem plotu elektrický ohradník, aby se to neopakovalo. Je mi to moc líto, vím, jak je to nepříjemné, i k nám se jednou na dvůr dostali psi a zardousili patnáct slepic,“ řekla Blesku Zubová.

Postiženým se prý už omluvila a nabídla, že nového pejska přiveze z útulku. Právě ona se totiž angažuje ve prospěch pejsků z jednoho z místních útulků.

623718:gallery:true:true