Podnikaví milovníci zvířat z Česka se mohou inspirovat. A majitelé psů i koček v Korei mají důvod se radovat. V Soulu totiž bylo pro zvířátka otevřeno nové "pet centrum" s hotelem, kam při odjezdu na dovolenou či služební cestu, můžete s klidem svého mazlíčka odložit. A ubytování to není jen tak ledajaké. Cena za pokoj se pohybuje v rozmezí od 36 do 180 dolarů za den (v přepočtu od 650 do 3200 Kč).

Drátěné klece se studenou podlahou, špinavými dekami a podřadným krmením nahradily luxusní vyhřívané kotce v trendy barvách. Psi den tráví v teplých pelíškách, kočky si drápky brousí o moderní škrabadla. Vlastní toaleta je samozřejmostí. Luxusní centrum má svoji nemocnici, školu i školku, kde nezbedná štěňátka vychovají. Chybět nemůže již zmíněný přepychový hotel, prodejna chovatelských potřeb a školící místnost pro majitele zvířat. Náš Puňta může jen tiše závidět...

Fotogalerie
5 fotografií

První psí kavárna v Plzni

Ani v Česku však na své domácí mazlíčky nezapomínáme. V lednu byla v Plzni otevřena psí kavárna, údajně první v Česku. Lidé v ní mohou posedět i se psy. Její součástí je veterinární poradna a kadeřnictví, kde se psům upravuje srst, ale také barví chlupy. Při stříhání mazlíčků tak už majitelé nemusí čekat hodiny venku.

Kromě posezení u kávy nabízí Klub mazlíčků také psí pamlsky, hračky, pelíšky, oblečky, kosmetiku, dárkové poukazy a balíčky. Majitelka Blanka Schröpferová se svým manželem už přes šest let provozuje útulek pro staré a týrané koně v Miřkově u Horšovského Týna na Domažlicku. Právě psí kavárna by měla svými příjmy útulku finančně vypomáhat i ho propagovat.

Do psí pekárny na pizzu i pivo

Další raritou je je psí pekárna na pražském Smíchově. Každý den se z ní line vůně slaniny, ryb, sýra a bylinek. V celé Evropě je podobných obchodů jen šest. Podle slov jedné z majitelek je vše připravováno výhradně z kvalitních surovin pro lidi. Nepřidávají se však žádná sladidla, soli, cukry, chemické konzervanty ani éčka. Ojedinělá je i další služba. Zakázkové krejčovství pro psy všech velikostí, v nabídce je ale i běžná konfekce a doplňky.

Pekárna nabízí sušenky všech tvarů i příchutí. Smetanové kosti, sýrové kočičky, lososové tolárky, tuňákové rybičky, minipizza s bazalkou. Ale i sladké sušenky s medem, arašídy, skořicí nebo jablky. A pokud váš psí mazlíček bude slavit narozeniny, můžete mu objednat dort. Vzhledem se od toho klasického příliš neliší. Dokonce ani složením. Jen neobsahuje ingredience pro psy nevhodné. Fantazii se meze nekladou. Pečou tu i ty patrové nebo dorty ve tvaru psa. A na přípitek můžete koupit pivo, uvařené z ječného sladu a hovězích kostí.