Lenka Šetková pracovala nějaký čas v Řecku a odsud si přivezla živý suvenýr – pudlici Beki. Jenže po návratu do Čech jí brzy došlo, že při běžné pracovní době na venčení pejska leckdy čas nezbývá. „Začala jsem uvažovat o tom, že bych Bekinku dávala třeba dvakrát týdně do školky, ale žádná v okolí nebyla,“ říká Lenka.

Školka nebyla, založila si ji sama

O psí školáky je vždycky dobře postaráno.
Autor: Ivana Matyášová
A tak se před čtyřmi lety rozhodla školku pro čtyřnožce sama založit. Kouzlo velké zahrady Začínala s několika pejsky na malém dvorku uprostřed Prahy, zájem byl ale brzy tak velký, že se přestěhovala do domu s velkou zahradou na okraj města. A pomalu už jí i zdejší prostory začínají být trochu těsné. V průměru se tu totiž denně sejde kolem 16 pejsků. „Někteří k nám chodí každý den, jiní třeba dvakrát třikrát týdně, aby si zpestřili program.“

Na rozdíl od dětské školky tu můžou i přespat, když jejich páníčkové jedou na dovolenou. Většina psů si na nové prostředí zvyká dobře a do školky se těší. Některé sem přivážejí páníčkové, pro jiné jezdí auto, tak jako pro zdejší stálici, Kevina. Podle Lenky si ve školce nejlépe zvykají štěňata, naopak největší práce bývá s jedno až dvouletými psími puberťáky, kteří rádi frajeří a předvádějí se.

NejPes 2011: Vyberte soutěžní kategorii

NejPes 2011: Vyberte soutěžní kategorii

Pejskaři, pozor! Ať už máte doma dogu, retrívra, kokršpaněla, nebo vám na konci vodítka cupitá čivava, tohle je něco pro vás. Třetí ročník nejúspěšnější…celý článek

Do jídelny po jednom

Vážnější konflikt v psí školce Happy Dog ale zatím neměli. Možná i proto, že celý den na „kluky a holky“ dohlíží Lenka nebo její spolupracovníci a všichni se snaží třenicím předcházet. „Při krmení nemají psi rádi společnost, proto je do jídelny pouštíme po jednom,“ říká a dodává, že pro agresivní zvířata zůstávají dveře školky zavřené.

A pokud se přece jenom najde trochu větší sobeček, pak raději nechají bednu s hračkami schovanou...

Fotogalerie
4 fotografie

Mnoho dalších zajímavostí o domácích mazlíčcích, ale také o moderních trendech v bydlení i rady pro zahradu se dozvíte v časopise Blesk Hobby č.2/2011, který je právě na novinových stáncích. Najdete v něm také zdarma speciální přílohu „Báječné bylinky“.

Blesk Hobby č.2 /2011

Blesk Hobby č.2 /2011

SPECIÁLNÍ PŘÍLOHA: Vše o bylinkách Téma měsíce: Příprava na rozkvetlé balkonycelý článek