Vědci dokázali, že chov zvířat zlepší vaši náladu. Dokonce i akvarijní ryby jsou užitečné, protože jejich pozorováním si zároveň snížíte hladinu stresu. Výzkumníci ale nepochybují o tom, že nejlepší vliv na vaše zdraví má právě pes.

Jeho majitelé jsou podle nich mnohem méně ohroženi kardiovaskulárními chorobami a  infarktem. Procházka se psem je výbornou formou tělesné aktivity – pejsek vám bez přílišné námahy pomůže zhubnout! Mnoho studií také zjistilo, že majitelé mají psů jen zřídka vysokou hladinu cholesterolu a vysoký krevní tlak.

Fotogalerie
5 fotografií

Pes zlepší náladu, prospěje i dětem

Majitel psa má také trvale lepší náladu než ten, kdo si ho nepořídil. Důvod? Pes svého pána bezvýhradně miluje a akceptuje, což zvyšuje vlastní sebeúctu -  a právě to zlepšuje vaši náladu.

Vědecké studie ukazují, že přítomnost psa doma zlepšuje i vývoj dětí, a to jak fyzický, tak emocionální. Pravidelné procházky se psem pomůže vašeho potomka odtrhnout od televize a počítače. A dítě také snadněji navazuje kontakty se svými vrstevníky. Tak ještě váháte s pořízením pejska?

Sobota už dal za záchranu psa 30 000 Kč!

Sobota už dal za záchranu psa 30 000 Kč!

Herec Luděk Sobota (67) s manželkou Adrianou mají velký strach o svého bernského salašnického psa. „Přetočil se mu žaludek, což bývá smrtelné,“ svěřili…celý článek