Čtenáři Blesku projevují statečnému psíkovi sympatie i zájem o péči. Někteří mu dokonce přispěli na léčbu. Bad je už deset dní po operaci. Litoměřická veterinářka Marcela Matzkeová mu ránu, která naštěstí nebyla tak hluboká, aby poškodila lebku, vyčistila, odstranila odumřelou tkáň a zašila.

Bad už zase věří lidem

Bad se teď léčí v útulku, kde dostává silná intibiotika
Autor: Jana Ulrichová
Zvíře teď dostává dvoje antibiotika, v kapslích a v masti. Rána se hojí pomalu, přesto se Badovi daří už mnohem lépe. Blesk se o tom přesvědčil o uplynulém víkendu. Pejsek, který se ještě před týdnem nedůvěřivě rozhlížel po okolí a ocasem vrtěl jen sporadicky, teď radostně vítá každého příchozího.

Na nového majitele si ale pes bude muset ještě nějaký čas počkat. Jeho léčba totiž zdaleka není u konce. „Není vyloučeno, že bude muset podstoupit ještě jednu operaci,“ řekla majitelka útulku Miluše Maskulanisová. Dodala, že léčba Bada vyjde na 6 až 7 tisíc korun. „Zaslouží si to. Je to milý pes, který i přesto, co si prožil, na lidi nezanevřel,“ řekla.

Basenji: pes, který neumí štěkat

Bad je křížencem jednoho z nejstarších a dodnes existujícíh psích plemen. Toto poomenuté africké  plemeno znovuobjevili badatelé v jižním Sudánu a Kongu. Tady se využívali jako lovečtí psi k nahánění zvěře do sítí. Jsou známi tím, že neumí štěkat, jen když se bojí, vydají krátký ostrý zvuk. Ovládají ale celou škálu jiných zvuků, z nichž některé jsou ve světě psů zcela unikátní.

Fotogalerie
3 fotografie