V loňském ročníku bojovalo o titul nejPes přes 30 000 vašich čtyřnohých mazlíčků. V těsném souboji o každý hlas se nakonec stal absolutním vítězem bobtail Andík, který před tím vyhrál i kategorii Štěně roku. „Za odměnu dostal velký věnec buřtů, vzali jsme ho taky na výlet k moři,“ říká jeho panička Katka Bigolinová. Andík za rok pořádně povyrostl, v září se stane tatínkem, o další titul nejPes ale hodlá znovu bojovat.

Letos se soutěží také o titul nejPes kraje!

Loňský nejPes bobtail Andík byl také Štěnětem roku, letos v září z něj už ale bude tatínek!
Autor: Archiv Katy Bigoliové
Letošní ročník soutěže přináší jednu zásadní změnu. V prvním kole se totiž spolu nejprve utkají pejskové v jednotlivých krajích. Každý ze 14 regionů tak bude mít svého nejPsa! Tento titul získá mazlíček, který za svůj kraj dostane od čtenářů Blesk.cz a deníku Blesk nejvíce hlasů. 14 regionální vítězů postupuje do superfinále a navíc dostane unikátní psí známku „nejPes kraje“ a hodnotnou cenu od Pet Center.

Ve hře jsou ceny za 100 000 korun

V regionálních i celostátním kole jsou pro vítěze připraveny ceny v celkové hodnotě 100 000 korun. Na pejska, který získá titul nejPes ČR, čeká finanční odměna ve výši 30 000 korun a zboží od Pet Centrum za 4 000 Kč. Druhý v pořadí obdrží 15 000 korun a zboží v hodnotě 2 500 Kč. Třetí pak dostane odměnu 5 000 korun a zboží za 1 500 Kč.

Jak soutěžit?

Do soutěže můžete přihlásit svého psího kamaráda od 3. května od 7 hodin ráno až do 30. května. Stačí se zaregistrovat na stránkách www.blesk.cz, vyplnit dotazník a vložit do profilu fotku svého pejska. V průběhu soutěže pak můžete svého favorita posílat do VIP zóny, zvýraznit jeho profil a založit mu fotogalerii.

První kolo internetového hlasování, ze kterého vzejdou finalisté regionálních kol, začne 16. května. Od 31. května pak následuje druhé kolo SMS hlasování, které určí krajské vítěze. Ti postoupí do superfinálového boje o titul nejPes ČR roku 2012 O něm budou rozhodovat čtenáři Blesk.cz a deníku Blesk v SMS hlasování od 14. červnado 21. června.

Podívejte se na superfinalisty loňského ročníku soutěže nejPes 2011:

Fotogalerie
9 fotografií