Dnes už svou náklonnost k plavovláskám projevuje v jiné ZOO a pro vyškovské návštěvníky tady mají další speciality, které jiné zahrady nenabízejí .

 Kdo by nevěřil, že domácí zvířata mohou být největším lákadlem, určitě změní názor. V expozici zvané Hanácký statek, který je téměř jako z konce 19. století,

Díky Hanáckému statku děti zjišťují, že krávy fakt nejsou fialové
Autor: Rostislav Šimek, ČT
se dveře netrhnou. Školní třídy i rodiny si tady mohou „odžít“ pár opravdových hodin na venkově. A jejich děti si určitě nebudou myslet, že kráva je fialová a med je prostě zboží ze shopping parku.

Ovce, kozy, krávy, prasata, osmnáct druhů slepic, koně – všichni jsou nadosah. Do vyškovské stáje patřil svého času i Čaromír, statný koník, který si spolu s Janem Libíčkem zahrál v populární pohádce Tři oříšky pro Popelku.

Lama nebo velbloud? Jinde jsou to také domácí zvířata...

Video
Video se připravuje ...

Vyškovský lemur je posedlý blondýnkami Česká televize Ostrava

Domácí nebo domestikovaná zvířata nejsou ovšem jen věcí moravského venkova. A tak jsou tady třeba lamy, pštrosi, velbloudice a už jednou zmiňované opičky. Všichni ve svém původním prostředí žijí s lidmi a není tomu jinak ani tady. Velbloudice Alima bude už brzy vozit po areálu děti, svou zaslouženou pozornost sklidí i všichni ostatní, včetně kohoutů pěstovaných původně pro zápas v aréně.

Průvodkyně pořadem Ze zoo do zoo herečka Vanda Hybnerová s dcerou ukazují pštrosí vejce
Autor: Rostislav Šimek, ČT

 „Lemuři útěkáři, Čaromírovi potomci a vůbec celá tahle pestrá domácí parta se těší na své letní návštěvníky,“ říká herečka Vanda Hybnerová v pořadu Ze ZOO do ZOO. Jeho další vydání ze ZOO Parku ve Vyškově uvidíte v sobotu 2.6. na ČT2 v 9:45 hodin.

 

Fotogalerie
8 fotografií