Na první pohled vypadají stejně jako obyčejná morčátka, jen nemají srst. Hned na začátku je třeba říct, že si ho mohou pořídit ty alergici, kterým vadí srst. Péče o skinny morče je hodně podobná jako o ta typická. Potřebuje pestrou stravu bohatou na vitamin C, a to ve větší míře. Protože nemá srst, vydává na udržení tělesné teploty víc energie. To ovšem taky znamená, že má rychlejší metabolismus a rychleji a víc vylučuje. Pelíšek je proto třeba víc a důkladněji čistit.

Pozor na průvan

Doma může skinny morče bydlet v kleci nebo akváriu. Ale vzhledem k větším nároků na čistotu, se klec podstatně lépe čistí a větrá. Jen si pořádně rozmyslete, kam ji postavíte. Při umístění je nutné dát na průvan a chlad, které by pro holé zvířátko mohla znamenat až smrt.

Na kolik vyjdou

Pravdou je, že na rozdíl od obyčejných morčat budete při pořizování muset táhnout hlouběji do kapsy. Chovné zvíře vyjde jeden až dva tisíce, ale dají se sehnat i méně perspektivní mazlíci kolem pětistovky.

Proč si je pořídit

Bezsrstá morčata mají podle chovatelů milou povahu a jsou chytrá. Stejně jako obyčejné morčata jsou velmi komunikativní a snadno se ochočí. Mazlivá jsou skinny dokonce víc.