Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

8 věcí, které se můžete naučit o lásce od vaší kočky

/
  • žena kočka
    žena kočka (Shutterstock)
    11. listopadu 2015 ● 06:00

    Jsou vznešené, jemné, ale dokážou vytáhnout drápky. Jsou věrné a oddané, ale umějí si uchovat svou nezávislost. Jsou přítulné, ale umějí dát najevo, že chtějí být samy. Pokud máte doma kočičího mazlíčka, pak nejspíš zakoušíte soužití individualit. Přesně tak by to mělo být v ideálním partnerském vztahu – dva se milují, ale respektují své osobnosti. Co se od koček můžeme v lásce učit?

  • 1.

    Zamilujte si pravidelnost

    Zemřela nejstarší kočka světa.
    Autor: Profimedia
    Dávejte pravidelně najevo své city, náklonnost a lásku. Opakování vytváří návyk, který brzy může přerůst v trvalé pouto.

  • 2.

    Přeďte

    kočka, žena
    Autor: Shutterstock
    Ve chvíli, kdy jste spokojeni a šťastni, ujistěte se, že partner to registruje. Jistě najdete vlastní způsob a partner bude vědět, na čem je. A bude mu to příjemné, stejně jako je lidem příjemné kočičí předení.

  • 3.

    Buďte trpěliví

    Koťata jsou velmi hravá, ale s věkem se jim povaha mění.
    Autor: Shutterstock.com
    Nespěchejte. Kočkám to nějakou dobu trvá, než si jejich přízeň někdo získá. Nenechají se koupit prvním pamlskem nebo opít lacinými triky. Pečlivě prověřují. Zlaté pravidlo pro všechny.
  • 4.

    O přízeň si řeknou

    kočka, žena
    Autor: Shutterstock
    Když mají náladu, lehnou si klidně vedle klávesnice vašeho počítače a nezajímá je, jak moc do ní bušíte. Nebo se vám vnutí hlavičkou pod ruku a dají vám jasně najevo, že teď by se rády nechaly hladit. Zkuste někdy také si o blízkost partnera takhle na rovinu říct.
  • 5.

    Samota je důležitá

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Na druhou stranu občas dokážou zdekovat se a zašít se někam, kde je nikdo neruší a ony si mohou v klidu užívat. Koho a čeho? Přece samy sebe. O to víc si pak druhý váží chvil, ve kterých se kočičí partner rozhodl poctít ho svou pozorností.

  • 6.

    Chtějte pro sebe to nejlepší

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Také jste si toho všimli? Kočka očekává, že dostane to nejlepší, a nespokojí se s málem. Chce jídlo, chce péči, chce své místo. Zkuste také myslet občas na to, jestli víte, co chcete vy, a ne stále jen ti druzí.
  • 7.

    Tajemství je sexy

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Jednou z věcí, kterou lidé na kočkách mají rádi, je jejich tajuplnost. Nejsou předvídatelné jako třeba psi. Občas vypadají, že vědí mnohem více, a člověk by jim to skoro i věřil. Tajuplnost je sexy.
  • 8.

    Odpočinek není ztráta času

    Britské kočky své majitele občas ignorují, ale to neznamená, že je nemají rády.
    Autor: Shutterstock.com
    Jestli něco kočky umějí, tak odpočívat ve chvílích, kdy to potřebují. Umějí sbírat síly, vědí, že je budou potřebovat. Nejen k přežití, ale i třeba pro ostatní.
  • 9.

    Bojujte

    Obavytelé Londýna si mohou vybrat kočky z útulku na lovení myší díky aplikaci.
    Autor: profimedia.cz
    Když o něco jde, neváhají seknout. Umějí o svá práva a o své postavení bojovat. Nenechají se spoutat a nedovolí, aby někdo potlačil jejich osobnost. Přesně to by měli lidé zvládat i ve vztazích.

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy