Kdo by nechtěl mít krásné i zdravé rostliny po celý rok a plodnou sklizeň. Základem každého záhonku je jeho perfektní příprava pro vysazení rostlin. Půdu bychom měli po zimě pohnojit, například kompostem nebo dalšími běžně dostupnými přípravky. Nejjednodušší však je, když alespoň část půdy obnovíme novými substráty, které v sobě již obsahují hnojiva, ale hlavně také potřebné živiny. Důležité je proto vybrat jejich správný druh tak, aby naše rostliny měli ty správné látky pro svůj růst.

Autor: Hornbach
 

Existuje nepřeberné množství druhů substrátů – květinové, zahradnické nebo substráty. Každý substrát je tak speciálně upraven pro určitý druh rostlin, například pro balkónové květiny, pro bylinky či jehličnany. Z květinových substrátů lze doporučit značku FloraSelf, jež můžeme použít jak pro zelené, tak pro kvetoucí rostliny. FloraSelf Nature - substrát pro zeleninu a rajčata je určen pro pěstování BIO plodin, protože obsahuje pouze organické látky. Lze použít jak venku, tak ve skleníku nebo v květináčích.

Autor: Hornbach

„Pod značkou FloraSelf Bio nabízí Hornbach bohatý sortiment osiv a sazenic označených pečetí BIO kvality EU. Toto osvědčení garantuje vysokou kvalitu a transparentní původ a dává jistotu, že vypěstované BIO plodiny, budou v souladu s nařízeními Evropské unie pro biologické zemědělství. Zákazníci v naší nabídce naleznou například osiva rajčat, zeleninové papriky, salátu, petržele, bazalky, pažitky a oregana a mnohé další. Pro pěstování BIO produktů jsou v nabídce také speciální zahradní substráty či užitečné druhy hmyzu,“ radí Stanislava Vetenglová z oddělení Zahrady projektového marketu Hornbachu

Fotogalerie
4 fotografie

Více naleznete na http://www.hornbach.cz/