Speciální bazénové ruční příslušenství dokáže díky propracované ergonomii a dokonale vymyšleným funkčním prvkům ušetřit nejen čas, ale i náklady spojené s provozem rodinného bazénu. Péče o bazén je pak snadná, efektivní a rychlá.

Vakuová vysávací hlava je vybavena postranními štětinami, které vyčistí i do nepřístupné rohy bazénu.
Autor: archiv

Bazénové kartáče

Ty jsou vyvinuté speciálně na čistění bazénů. Vybírat můžete podle různé šířky záběru, takže budou spokojeni majitelé malých, ale i těch větších bazénů. „V kombinaci s teleskopickými tyčemi dosáhnete s kartáči snadno všude tam, kam je potřeba. V nabídce jsou pak i kartáče speciálně tvarované pro práci v těžko přístupných místech bazénu, jako jsou rohy, ohyby a šikminy,“ vysvětluje Zdeněk Urban ze společnosti Mountfield.  

Hladinová síťka na teleskopické tyči zbaví bazén plovoucího hmyzu, listí nebo trávy.
Autor: Mountfield

Bazénové síťky

Existují dvě varianty, ty hladinové slouží ke sběru nečistot plovoucích na hladině, jako je listí, tráva, hmyz atd. Dnové síťky pro sběr nečistot ze dna bazénu, například i drobných kamínků, mají náběžné hrany, které umožňují efektivnější sběr.

Nepostradatelný pomocník je plovoucí dávkovač, který sám plave na hladině a plynule dávkuje bazénovou chemii. Má regulovatelný uzávěr, kterým si sami nastavíte vhodnou rychlost dávkování přípravku.
Autor: archiv

Teleskopické tyče

Zvyšují akční rádius použití bazénových sítěk, kartáčů i mechanických vysavačů. Díky nim dosáhnete pohodlně do všech koutů svého bazénu.  

Plovoucí teploměr s bójkou by neměl chybět u žádného bazénu. Můžete ho nechat volně plavat nebo uchytit třeba k bazénovým schůdkům.
Autor: Mountfield
                           

Plovoucí dávkovače

Ušetří vám práci i čas. Plují si totiž samy volně na hladině a plynule uvolňují do vody bazénovou chemii. Velkou výhodou je, že ta se tak dávkuje rovnoměrně po celé ploše bazénu, na rozdíl od umístění tablet do skimmeru. Pomocí regulovatelného uzávěru si sami nastavíte vhodnou rychlost dávkování přípravku.

Bazénové příslušenství Green Line umístěné na praktickém držáku.
Autor: Green Line

Tip redakce pro „fajnšmekry“

Stylové bazénové příslušenství Green Line, které je výjimečné nejen kompaktností a patentovanými úchyty, ale i elegantním designem. Nabízí v podstatě vše, co využijete při čištění bazénu a lovení  nečistot z vody. Tedy kartáč, vakuovou hlavu, dnovou síťku, hladinovou síťku i praktickou teleskopickou tyč, díky níž bez obtíží dosáhnete všude tam, kam potřebujete. A k tomu navíc praktický organizér, díky němuž budete mít všechno a vždy pěkně po ruce.