Věřte mi, tahle investice se vám vážně vyplatí. Malý bazén doplněný o protiproud totiž dokáže uspokojit i náročnější plavce. Nemějte tedy obavy, že vy si ho pořídit nemůžete. Pro kondiční plavání totiž stačí rozměr oválného bazénu 2,5 x 4,5 m a u kruhového průměr 4,5 m doplněný právě o protiproud.

Díky této výbavě už nebudete muset stát fronty u kasy na koupaliště, mačkat se na trávníku mezi stovkami lidí a snažit se marně udělat pár temp v přeplněném bazénu. Zaplavete si v klidu a pohodlí domova kdykoliv, když budete mít chuť a chvilku času.

Ovládání protiproudu je velmi snadné – ze břehu i z vody. Nainstalovat se dá jednoduše i k již zabudovaným bazénům.
Autor: Mountfield

Vybere si každý

Existují dva typy protiproudů - vestavěný a závěsný, které se rozdělují podle způsobu instalace. Vestavěný protiproud je vhodné instalovat už při stavbě bazénové vany do šachty, přímo přiléhající k bazénu. Ty závěsné, které nejsou napevno zabudovány v bazénu a je tak možné je poměrně snadno k bazénu připevnit či naopak odmontovat, jsou určené pro už hotové bazény, nebo všude tam, kde není dodatečná instalace vestavěného protiproudu možná.

Vybrat si můžete například některý závěsný protiproud z řady Aqua Jet, které patří mezi evropskou špičku a jejich velkou výhodou je připojení k běžné 230 V zásuvce. Vyrábějí se v několika výkonnostních variantách, takže si vybere opravdu každý. Slabší verze protiproudů se hodí i do menších bazénů a kromě rekreačního plavání jsou vhodné i pro masáže. Bazénový protiproud v silnější verzi pak ocení zdatní plavci, kteří si rádi intenzivně zaplavou.

Výkon závěsného protiproudu Aqua Jet 100 lze regulovat od 60 do 100 kubíků vody za hodinu. Silný proud umí navodit pocit, že plavete proti proudu v řece.
Autor: Mountfield

Protiproud Aqua Jet 100 je určený pro všechny zapuštěné bazény s minimální délkou nebo průměrem 5 m. Výkon protiproudu je možné regulovat na 60 – 100 m3/h, je proto vhodný nejen pro rekreační plavání, ale i pro velmi zdatné plavce. Díky širokému proudu navodí pocit plavání v řece. U protiproudu je možné také zapnout perlení a využít ho pro masáž a relaxaci. Samozřejmostí je kvalitní LED osvětlení se sedmi měnitelnými barvami (bílá, modrá, červená, zelená, žlutá, fialová a tyrkysová) pro noční plavání. Protiproud je možné snadno ovládat přímo z bazénu.

Model Aqua Jet 50 lze díky stojně nainstalovat i do částečně zapuštěných či nadzemních bazénů.
Autor: archiv

Protiproud Aqua Jet 50 je určený především pro bazény řady Azuro, své uplatnění však najde u jakéhokoliv bazénu. Vzhledem k vyššímu výkonu 50 m3/hod. ho ocení i zdatnější plavci. Vybaven je LED diodami, které jsou integrované do naklápěcího víka trysky, a tak osvítí bazén při nočním plavání. Vypínač světla i protiproudu je přístupný z bazénu.

Protiproud je vybaven LED diodami, které osvětlí bazén při večerním plavání.
Autor: Mountfield

Výhodou je, že k němu lze samostatně dokoupit stojnu, díky které lze instalovat protiproud při různém stupni zapuštění bazénů do země. Když je bazén zcela zapuštěný, hlava protiproudu se instaluje na desku, jež je součástí balení protiproudu. Ta se pak i s protiproudem ukotví například do dlažby, nebo jiného pevného podkladu v bezprostřední blízkosti bazénu.