Tyto stromky si získávají stále větší oblibu mezi zákazníky. Hlavně proto, že oproti řadě jiných prodejců dostáváte za nižší ceny TOP kvalitu. „Každý strom prošel přísnou kontrolou našich inspektorů přímo v Dánsku na plantážích pěstitelů,“ vysvětluje Lukáš Smrčenský z Mountfieldu. Jedná se o externí specialisty v oboru dendrologie (nauka o dřevinách – pozn. red.). „Letos ten výběr trval skoro měsíc a zúčastnilo se ho 18 dendrologů. Díky tomu můžeme zákazníkovi nabídnout opravdu kvalitní kavkazské jedle,“ dodává.

Autor: Mountfield

Jedle kavkazská – Abies nordmanniana – snese označení královna mezi vánočními stromy. Je známá pro svou krásu, pravidelný tvar a bohatou korunu. Má charakteristickou, sytě zelenou barvu a jehličí dlouhé přibližně 3 cm.

V České republice se ročně prodá kolem miliónu kusů vánočních stromků a velkou část z tohoto čísla tvoří právě kavkazské jedle. Tyto stromky začal Mountfield letos prodávat 24. listopadu a zájem je hned od začátku obrovský. Už během prvních dnů spuštění online rezervace si kavkazské jedle rezervovalo přes webové stránky společnosti několik desítek tisíc lidí.

Autor: Mountfield

Kavkazské jedle koupíte v Mountfieldu ve dvou kvalitativních řadách – Standard a Premium, přičemž obě jsou výběrové. To znamená, že kusy, které neodpovídaly přísným nárokům na kvalitu, byly vyřazeny. Jedle o výšce 1,5 až 2 m přijde kupujícího na 469 Kč. Vybírat lze mezi stromy o velikostech 1 až 2,5 m. Ceny startují na 349 Kč, což znamená jedli o výšce 1 až 1,25 m včetně dřevěného stojanu.

„Jedle navážíme do našich prodejen kontinuálně, takže můžeme garantovat absolutní čerstvost. Na našich prodejních plochách, které jsou dobře přehledné a osvětlené, dokážeme nabídnout také ořez kmenu a zabalení stromu do sítě,“ dodává Smrčenský.