Již třetím rokem prodává kavkazské jedle také společnost Mountfield a zákazníci to už berou jako tradici. Poptávka po kavkazských jedlích z Mountfieldu je totiž obrovská a čísla prodeje rok od roku rostou. Jen za prvních pět dnů se v Mountfieldu letos prodalo 46 320 stromků! Toto unikátní číslo se každým dnem významně rozrůstá. Čím to? Mountfield totiž nabízí prvotřídní stromky za skvělé ceny a vybere si i ten nejnáročnější zákazník.

Autor: Mountfield

Posuďte sami: dvoumetrovou jedli v kategorii Standard pořídíte už za 469 korun, což je na tuzemské poměry fantastická cena. Vždyť u některých prodejců se ceny za metr kavkazské jedle pohybují přes 500 korun!

Mountfield boduje s kavkazskými jedlemi z dánských plantáží. Na prověřená místa posílá s předstihem najaté experty z oboru dendrologie (nauka o dřevinách). Každý stromek, který se objeví v ČR nebo na Slovensku v některém z prodejních center, prošel přísnou kontrolou, tudíž zákazník dostává velmi dobrou kvalitu. 

Autor: Mountfield

V nabídce jsou kavkazské jedle ve třech rozměrových řadách: 100-125 cm v kategorii Premium dodávané s dřevěným stojanem (cena 349 Kč včetně stojanu), 150-200 cm ve dvou kvalitativních řadách Standard (469 Kč) a Premium (599 Kč) nebo největší kavkazské jedle 200-250 cm Standard (699 Kč) a Premium (799 Kč). Poptávka po těchto stromcích je skutečně obrovská. A nejen kvůli velmi příznivým cenám. Kavkazské jedle jsou vyhlášené tím, že mají pravidelný tvar, bohatou korunu, sytě zelenou barvu a jehličí dlouhé přibližně 3 cm. Mountfield navíc garantuje i čerstvost stromků, protože je z Dánska naváží do České republiky kontinuálně. Samozřejmostí je i ořez stromu a jeho zabalení.

Autor: Mountfield

Když si stromek odnesete domů, nezapomeňte ho uložit na chladné místo do nádoby s vodou. Před uložením do vody ještě můžete spodek kmene zkrátit o několik centimetrů. Čerstvým řezem dokáže strom přijmout až 5 litrů vody a vydrží tak déle svěží. Dejte pozor, ať kůra dosahuje pod hladinu vody v nádobě – stromy totiž sají vodu pletivem umístěným pod kůrou. Takto můžete jedli nechat stát na balkóně, terase nebo v garáži bez problémů do Štědrého dne.

Autor: Mountfield

Důležitá je rovněž volba stojanu, ve kterém bude stromek po dobu Vánoc upevněn. Ideálním řešením je tzv. chytrý stojan, díky němuž je upevnění stromku otázkou okamžiku. Stačí jen přitlačit strom, který se napíchne na trn na dně stojanu, a kovové uchycovací mechanismy ho dokonale zafixují. Takový stojan má navíc i místo na vodu, kterou můžete pravidelně dolévat a stromek vydrží v perfektní kondici až do ledna. Stojan koupíte ve všech prodejnách Mountfieldu.