Kromě toho, že byste měli mít nachystané stroje, které hned na začátku jara využijete, jako vertikutátor, sekačku nebo pilku na prořez stromů, začněte už také myslet i na zkrášlení svých trávníků.

Aby se trávník po zimě patřičně probral k životu a po celou sezónu byl sytě zelený a hustý, musíte mu k tomu trochu pomoci. Ideální scénář je začít v březnu vertikutací. Po ní pár dní počkejte a nezapomeňte odhalená holá místa dosít. Jaká by měla být kritéria pro volbu osiva? V první řadě si musíte uvědomit, jak velké zátěži bude trávník vystaven a v jakých podmínkách roste. 

Travní směs vhodná do zahrad rodinných domů, parků, na reprezentativní plochy a okrasné trávníky.
Autor: Mountfield

Výběr je pestrý a na trhu jsou už dnes osiva pro všechny typy zahrad i sportovních ploch: například osiva pro okrasné trávníky, zatěžované trávníky včetně sportovních ploch v podobě fotbalových stadiónů či golfových hřišť nebo speciální směsi do stínu. Ty zaručují perfektní trávník i v místech s nedostatkem slunce, který dobře roste i ve stínu stromů a budov.

Travní odrůda, která snáší dobře zátěž a vydrží i sušší období. Cena 109 Kč.
Autor: Mountfield

Trávník by měl rovněž dostat kvalitní trávníkové hnojivo. Výběr je široký a záleží na každém, jakou volbu zvolí. Pro tuto dobu je ideální hnojivo Jaro-léto. Obsahuje vysoký podíl dusíku pro bujný růst, hořčík dodá trávníku sytě zelenou barvu. Hnojivo je vhodné i pro přihnojování v průběhu roku.

Posiluje travní stébla a zlepšuje jejich odolnost proti sešlapání. Cena 55 Kč.
Autor: Mountfield

Pro všechny typy okrasných trávníků je skvělou volbou organo-minerální hnojivo, které se může používat během celého vegetačního období. Posiluje travní stébla a v trávníku působí až dva měsíce. Navíc je šetrné k domácím mazlíčkům. Nemusíte mít tedy strach, že kdyby ho nedopatřením pejsek či kočka pár granulí snědli, něco se jim stane.

Pokud zvolíte kvalitní travní osivo i hnojivo, můžete si být jisti, že váš trávník bude brzy v perfektní kondici. A sousedi zblednou závistí.