Motorové kosy

Použijete je v místech, kam se s běžnou rotační sekačkou nedostanete. Poradí si i s vyšší trávou kolem zdí, stromů, na stráních a v nejrůznějších zákoutích. Vybírat můžete z variant elektrických i benzinových s dvoutaktními motory.

Křovinořezy

Jejich univerzalita spočívá především v možnosti výměny strunové hlavy za ocelové kotouče či nože. Díky tomu je využijete nejen při sekání na hůře přístupných místech, jako jsou svahy nebo příkopy, ale i při likvidaci slabších dřevin (křoví, nálety, větve atd.).

Práce s křovinořezem je snadnější, než si možná kdokoliv myslí. Díky připevnění stroje na zádové či ramenní popruhy se jeho váha rozloží a výrazně se zvýší pracovní komfort. Suverénní pohyb se strojem umožňuje také tzv. „T rukojeť“ .

V křovinořezech se uplatňuje široká škála moderních řešení, například nastřikovač paliva (primer) nebo poloautomatický sytič pomáhají ke snadnému startování. Antivibrační systém v podobě soustavy pružin nebo silentbloků potlačí nepříjemné vibrace na minimum.

Díky speciálnímu 80 zubému kotouči si křovinořez Oleo-Mac 753 T hravě poradí i se slabšími dřevinami a nálety.
Autor: Mountfield

Bubnové sekačky

Bubnová sekačka zlikviduje i trávu vysokou metr a půl. Bubnovky, jak se jim hovorově říká, jsou českým patentem a těší se veliké oblibě. Jedná se o stroje s kulatým žacím diskem, v němž je podle modelu ukryto 4-6 otočných nožů.

Velkou výhodou bubnových sekaček je, že vám posekanou trávu díky speciálnímu naváděcímu krytu složí do úhledných řádků, takže ji lze ze zahrady nebo louky snadno sklidit čerstvou, popřípadě na místě usušit.

Bubnová sekačka Vario BDR 583 patří k tomu nejlepšímu, co český trh nabízí. Disponuje americkým motorem Briggs & Stratton.
Autor: Mountfield

Určitě volte modely s pojezdem, což je dnes už běžný standard. Práce se sekačkou je pak daleko snazší. K pohodlí přispívají i šípová kola, díky nimž se bubnovka snadno pohybuje i v těžkém terénu.

U bubnové sekačky oceníte i sklopnou konstrukci. Pak se vám stroj pohodlně vejde do kufru běžného osobního auta, a vy nemusíte řešit složitý transport.

Tak co, máte vybráno? Brzy budete mít i vyhráno!