Prvním předpokladem je, pořídit si pískovou filtraci. Ta je jakýmsi srdcem bazénu. Funguje na úplně stejném principu, na kterém se pročišťuje voda ve volné přírodě – bazénová voda v pískové filtraci prochází přes náplň z křemičitého písku, přičemž tato náplň zachytává nečistoty.

Druhým předpokladem je, používat moderní přípravky bazénové chemie. Dokáží udržet čistotu a zdravotní nezávadnost vody po celý rok. 

Práce s přípravky bazénové chemie Azuro je jednoduchá a časově nenáročná.
Autor: Mountfield

Rodinné bazény najdete dnes už na každé třetí zahradě v Česku, jsme zkrátka v Evropě bazénovou velmocí. Bazén se pro mnoho mladých lidí a spoustu rodin stal zcela neodmyslitelnou součástí životního stylu. Nejen kvůli příznivým účinkům na zdraví ve stále teplejším českém klimatu, ale i kvůli tomu nejdůležitějšímu: radosti ze života.

Aby tato radost byla vždy stoprocentní, je nezbytné se o bazénovou vodu pečlivě starat. Naštěstí to nevyžaduje žádnou velkou námahu. Péče o vodu nezabere majiteli bazénu více než průměrně 15 minut týdně.

Alespoň jedenkrát týdně doporučujeme změřit hodnotu pH vody testerem a případnou odchylku jednoduše pomocí bazénové chemie upravit. Jedenkrát týdně je také užitečné zlikvidovat pomocí vhodné bazénové chemie zárodky bakterií a preventivně chránit vodu i před tvorbou řas. Po celou sezónu je dobré vodu též dezinfikovat, k čemuž slouží chlorové tablety. A také projasnit, „prozářit“, k tomu nám poslouží flokulant.

Rádi byste si vyzkoušeli špičkové přípravky bazénové chemie Azuro?  Zúčastněte se naší soutěže, kterou najdete v článku níže:

Na českém trhu je k dostání více druhů bazénové chemie, v zásadě se dělí do tří základních typů: chlorová chemie, bezchlorová chemie a doplňkové přípravky (jako například již zmíněný projasňovač – flokulant).

Při výběru konkrétních produktů je potřeba si dát pozor na to, že ne každá na trhu nabízená bazénová chemie je opravdu kvalitní, zdravotně nezávadná a účinná. Proto vám doporučujeme vybrat si jen tu, jež má zdravotní a hygienické atesty, zejména registraci ministerstvem zdravotnictví ČR. 

Pro čistý bazén a vodu v něm můžete kromě chemie a pískové filtrace využít i celou škálu dalšího bazénového příslušenství: bazénové kartáče, síťky, krycí plachty, bazénové vysavače…
Autor: Mountfield

Velcí a seriózní výrobci a prodejci bazénů a bazénové chemie nabízejí jen takové přípravky bazénové chemie, které mají srozumitelné návody na použití a které zaručují komplexní a snadnou celoroční péči o bazénovou vodu. A tím i vaše potěšení při každém pohledu na čistotou zářící hladinu.