Bez velké nadsázky se dá říci, že sekery Patriot jsou vyrobeny z materiálů budoucnosti. Díky speciálnímu složení plastů je topůrko lehké a přitom pevné. Navíc je pevně spojeno s hlavou, takže nehrozí její uvolnění. Unikátní tvar hlavy šetří námahu, její dokonalá ergonomie zaručuje práci bez vynaložení velké námahy. Ostří hned tak něco neztupí - zůstává nabroušené po dlouhé měsíce a roky.

Sekery PATRIOT nejenže spolehlivě zastanou práci, která se od nich očekává, navíc jsou téměř nezničitelné. Bez problémů odolávají vlhku i výkyvům teplot. Proto také můžete počítat s nadstandardní zárukou 10 let.

Tři různé modely

Vybírat můžete ze tří modelů, které se liší velikostí i vybavením: S, L a XL. Nejmenší model S má ve spodní části hlavy praktické očko, jímž pohodlně vytáhnete ze dřeva hřebík, aniž byste ho pracně páčili kleštěmi či šroubovákem. Modely L a XL zase mají v horní části topůrka metr, díky kterému zpracujete polínka přesně na míru kamnům či krbu.

Tři modely: každý jiný, všechny skvělé
Autor: Mountfield

Výjimečné materiály

Všechny tři modely mají topůrka z lehkých kompozitních plastů vyztužených skelnými vlákny. Materiál v této specifické kombinaci spolehlivě odolává ohybu, tlaku, stárnutí i klimatickým podmínkám.

Čepel je potažena moderním, speciálně vyvinutým materiálem Xylan, jenž snižuje tření a usnadňuje průnik do dřeva. Jde o fluorplastový povlak s velmi nízkým koeficientem tření. Tato hi-tech látka má podobné vlastnosti jako teflon, díky čemuž pronikne čepel do dřeva podstatně snadněji a s lehkostí jej rozštípne. Xylan navíc chrání před korozí dvakrát účinněji než teflon a je odolnější proti extrémním výkyvům teplot i slunečního záření, čímž výrazně prodlužuje životnost sekery.

Sekera PATRIOT XL v akci
Autor: Mountfield

Skvělý parťák za pár stovek

Ať už sáhnete po malé sekeře S, šikovné na štípání třísek, univerzální sekeře ve velikosti L nebo největší sekeře XL, se kterou zvládnete i pořádné pařezy, rozhodně nebudete litovat. Vysoce kvalitní materiál a perfektní řemeslné zpracování dělá ze seker Patriot báječné parťáky na chatu, chalupu a vůbec kamkoli, kde máte v plánu zpracování dřeva.  Sekery Patriot v ČR exkluzivně prodává společnost Mountfield v ceně už od 735 Kč.