Posezónní servis je nejlepší provádět tam, kde jste stroj koupili. Máte jistotu, že vaší sekačce, traktoru, pile nebo křovinořezu stoprocentně rozumějí a mají na daný stroj všechny náhradní díly, pokud je potřeba nějaký vyměnit.

Mnozí si řeknou, proč by chodili do servisu už teď. Sekačku po posledním posekání v lepším případě vyčistí a odloží k zimnímu spánku. Na jaře s hrůzou zjistí, že tráva roste jako z vody a řeší servis na poslední chvíli. Přitom se klepou, aby tráva nepřerostla, protože čekací doby servisů zahradní techniky bývají na prahu sezóny delší.

Autor: Mountfield

Když chcete mít jaro bez starostí, je dobré myslet na servis právě teď. „Hlavní výhodou je bezstarostná příprava stroje na novou sezónu. Na podzim je méně důležité, jak dlouhou dobu stráví v servisu, protože ho zákazník nepotřebuje. Dostane ho zpátky po zevrubné prohlídce i kompletní údržbě opět v plné kondici a na jaře už nemusí nic řešit,“ tvrdí Pavel Klička, ředitel odboru servisu a náhradních dílů společnosti Mountfield.

Posezónní prohlídky právě u tohoto specialisty na zahradní techniku jsou zajímavé i z hlediska finanční úspory. Prohlídka jako taková je totiž zdarma a na údržbu včetně výměny oleje je během akce sleva 50 %. Navíc jsou rovněž levnější náhradní díly. Zákazník tak šetří peníze v řádech stokorun.

Co obnáší prohlídka zdarma například u pojezdové benzinové sekačky? Kontrolu vzduchového filtru, stavu hladiny oleje, zapalovací svíčky, funkce bezpečnostní brzdy, zkoušku těsnosti spalovacího prostoru, kontrolu otáček motoru, žacího ústrojí, uložení kol, kontrolu a dotažení šroubových spojů, klínového řemene, pojezdu a ovládacích prvků. To vše zdarma.

Autor: Mountfield

Aby měl zákazník jistotu, že na jaře svůj stroj jen nastartuje a může bez obav pracovat, měl by chodit na servisní prohlídky každoročně. V opačném případě se může stát, že mu sekačka či traktor vypoví službu uprostřed sezóny a termíny oprav jsou pak zákonitě delší.

Největší zájem je podle výzkumů servisních center o posezónní údržby sekaček, pak následují traktory, křovinořezy, řetězové pily a také bubnové sekačky nebo kultivátory. Většinou jde o stroje, které mají po sezóně.

Nejlepší je svěřit tyto stroje v příštích dnech do rukou profesionálů. A na jaře jste bez starostí.