Pobyt v infrasauně ocení vaše tělo i hlava. Skvělý odpočinek, kterým se zbavíte ztuhlosti svalů i stresu všedního dne. Na fotografii model Rowen, opravdu rodinná infrasauna pro 4 osoby.
Autor: Mountfield

Investice se navíc následně celoročně vrací nevyčíslitelnou hodnotou tělesného i psychického uvolnění, blahodárných účinků na zdraví a posílení tolik potřebné imunity organismu. Saunování a horká bublinková koupel ve vířivé vaně dokonale uvolňují svaly i mysl, detoxikují organismus, rovnoměrně rozptylují kožní tuk, mírní bolesti pohybového ústrojí, zlepšují funkci kardiovaskulárního systému, zpevňují a celkově zkvalitňují pokožku.

Vývoj moderních infrasaun počítá s nároky bytové architektury. Vyberete si tak snadno model, který nezabere příliš prostoru a ještě dobře vypadá. Na fotografii model Arawa s ionizátorem i rádio/MP3 přehrávačem
Autor: Mountfield

Pro svou dostupnost a opravdu jednoduché zprovoznění jsou nejvyhledávanějším domácím wellness zařízením infrasauny. Právě s jejich instalací nebudete mít problém ani v nejmenších interiérech, např. v panelových bytech. Jak infrasauna funguje? Během 10-15 min od zapnutí dosáhne její interiér provozní teploty kolem 60 °C. Vaše tělo pak keramická nebo karbonová infračervená topidla prohřívají do hloubky až 4 cm. Takovou péči si užíváte přibližně 45 minut a neutratíte za to více než 5 Kč. Infrasaunu a její funkce totiž zajišťuje jediná elektrická zásuvka na 230 V.

„Zákazníci si velmi často vybírají model také podle jeho výbavy, kterou může být ionizátor na čištění vzduchu, mp3/rádio přehrávač nebo třeba světelná terapie, která umožňuje měnit barvu vnitřního LED osvětlení dle aktuální nálady. Někteří si infrasaunu užijí s knihou, jiní volí společnost přátel nebo rodiny. Záleží na velikosti daného modelu. Relax pak můžete vnímat díky vonným esencím a speciální wellness kosmetice opravdu všemi smysly“, říká Jakub Nováček, produktový specialista společnosti Mountfield.

Finská sauna a tradiční saunovací procedura může být skvělou zábavou pro celou rodinu a ještě velmi praktickým prostředkem pro udržení zdraví a vitality. Na fotografii model Gobin , finská sauna ze špičkového výběrového smrkového dřeva a luxusní výbavou.
Autor: Mountfield

Pro fanoušky té pravé skandinávské metody saunování v horkém vzduchu a páře jsou ale určeny finské sauny. U nich počítejte ale s větší finanční investicí i potřebou důkladněji plánovaného umístění. Obvykle si pro finskou saunu lidé vyhradí prostor v zimní zahradě, posilovně nebo prostornější koupelně.

Elektrická kamna rozpalují zásobník lávových kamenů. Jejich poléváním se vzduch v kabině prudce ohřívá. Teploty se v různých výškových hladinách interiéru pohybují od 60 až nad 100 °C pod stropem. Takovou očistnou terapii horkem si bude Vaše tělo užívat mezi 10-15 minutami a pak následuje jeho ochlazení studenou vodou. Takovou proceduru byste měli opakovat 2-3 krát po sobě.

Dokonalý relax si po celý rok můžete užívat také díky vlastní vířivce. O Vaše tělo se v ní postará proud horké vody a bublinek. Velmi rychle pocítíte úlevu od ztuhlého svalstva i stresu. Dočkáte se nejen masáže, ale skvěle se tak můžete naladit na kvalitní spánek nebo naopak příjemně aktivovat před pracovním dnem. Skořepinu ze speciálně vyvíjených akrylátů zapustíte do podlahy terasy nebo terénu zahrady, popř. ji zasadíte do opláštění. 

Zahradní party nebo večer na terase oživí zábava v nafukovací vířivce. Takové uvolnění si můžete dopřát doslova kdekoliv. Na fotografii model PureSpa DeLuxe HWS 800, do bublinek se ponoříte během pár minut od jejího rozbalení.
Autor: Mountfield

Na trhu si vyberete model pro 2-6 osob s designem vhodným pro prostředí vany a samozřejmě také s odpovídající výbavou. Moderní technologie vířivek se mohou kromě čištění vody a jejího proudění tryskami starat také o celkovou atmosféru např. LED osvětlením nebo zabudovaným audio systémem. Zážitek z pobytu v bublinkách si ale můžete užít i v nafukovací vířivce. Tu snadno zprovozníte a stejně jednoduše i přemístíte opravdu kamkoliv.