sasa6:Gogo: Zkus mi prosím zjistit ten rozdíl mezí "psí" a "lidskou" blechou. To v autobuse bych spíš tipovala na svrab. Jinak kočku mám, a "její" blechy nás občas pokoušou.
gogo:Ne, byla to bohužel skutečně blecha (měl jsem ji i pod mikroskopem), blech je samozřejmě více druhů a tato byla skutečně "lidská" (liší se i počtem zubů...)... Nemám teď po ruce odborné termíny, ale v té době jsem si to musel prostudovat a tak to vím. Problém byl u tohoto druhu blech v tom, že tato blecha je schopna klást za jednu "snůšku" asi 400 vajíček, která snáší tak, že snese jedno vajíčko, odskáče někam dál a snese další.. Takto je schopna pokrýt dokonale celý byt... Blechy, které se ve vajíčkách "vylíhnou", toto vajíčko neopouští, dokud v jejich blízkosti nedojde k otřesu, který by signalizoval chůzi.. Pak teprve vyskočí přímo na netušícího kolemjdoucího.. Takže byt se změní v zaminované pole, kde nějaké postřiky jsou naprosto neúčinné... Tolik má zkušenost...
ksaria:psí blechy na človeka jdou jak na koho,a pokud jsou v byte zvířata drží se na nich,pokud třeba zvíře dlouhodobe odjede tak kousou uplne normálne lidi a byt je zablesen,takže žadný že nejdou,
nutelka0:Psi blechy na cloveka jdou!!!!Mam psa a mam to vyzkouseny.Nekolikrat jsem na sobe chytila blechu ale pouzivame vakcinu EFIPRO kterou je pes chranen 6-8 tydnu a od blech a klistat mame pokoj.
gogo:"Psí blechy" na člověka opravdu nejdou. Měl jsem mnoho psů i koček a mohu to potvrdit osobně... Jedná se především o jinou tělesnou teplotu člověka... Ale jednou jsem obdržel (asi v autobuse) "lidskou" blechu a nikomu bych nepřál tu dlouhodobou likvidaci kalamity, která pak následovala...