DISKUSE K ČLÁNKU

kadlicek:Nazdáva sa mi, že v tejto diškúziji, čo sa prv mala týkať pohaňského zvyka rvať halúzky ovocných stromov a poškoďovat tak prírodu a ekológiji a je sviazaný s tak nazývaými barborkámi sa diškutujúci pod znáčkou tbc. akosi něorijentúje a pletě si jej s iným sviatkom, ktorý sidca tiež pochádza z pohanských zvykov, ale oslávuje sa už na počiatku listopáda ale njésu to bárborky ale dušičké.

(09. 12. 2014 10:55)

kadlicek:Vážený tbc., asi ste špatno prečítál henten čláňok, lebo v něm sa píše, že sa jedná prv o prastárý pohanský zlozvýk, ktorý si potém, keď ho němohlí katolíkovja zo svetá zprovodíť, prevzali za svój (tak ako je to ve tejto církvi bežné, keď dačo zakázať němóžu tak si to prisvojija, viz aj reštitúcije...).
Ale teráz zme o riad storocí už dialej a tak byzme s dobou mali kráčať a njé ibá hlúpo a tupo tjé pohanské tradícije prebierat, ale zkúsiť ich inovováť a v tem bol zmysel mojho príspevká.
Aj keď mimo thému barboriek sa pýtatě azda ktosi zkúsil dať matce, ženě, či milence, k sviatku umelú kvetínu poviem, že to možné je a najmá keď ju dátě aj s účtom za ktorú stě ju kúpili. Vravím vam, že isto nad tú sumú ktorú stě do něj tákto investováli kukádla vyvalí a budě vas mnohom radšej mať.

(09. 12. 2014 09:29)

tgbb.:A nebyl by praktičtější a pokrokovější věneček? Prodává se jich hodně druhů, například i se stuhami a s nápisem "Spi sladce". A nastavit ústa k polibku, doporučuji na chvíli zavřít oči.. Určitě bude následovat krásný večer

(09. 12. 2014 10:08)

kadlicek:milý tgbb, či tbc, či ako sa vlastně volátě, prečo ste na mňa taký hrubý že ma posílátě do miest, ktorá ani němóžem napísať...
Veď ja som chcel čtenárom ibá dobre poradíť ako si peknú dekorácijú tjé vánočné sviatky vylepčíť, aj keď uznávam to néje zadarmo, ako keď si dajaké klacíky kděsi ukrádnětě, ale mosítě holt za tento tovar zaplatíť

(08. 12. 2014 20:17)

tgbb.:Umělé kytky se dávají na hrob. Už jsi zkusil dát třeba své ženě, matce, milence k svátku umělou kytku?
Aškoliv, nevím, jak to tam v Horných Uhrách chodí.

(09. 12. 2014 00:30)

kadlicek:To sú babské rady, ale načo to slúži ???
Prečo mám behať v temto nečase kdesy do sadov, či lesov pre dajaké chroští, keď móžem kúpiť na každom rohu prekrásné umelé kvety, ktoré sú mnohom krajšije a trvanlivejšije a aj v tej králikárne, čili paneláku vám vydržija pri minimálnej pečlivosti aj letá...

(08. 12. 2014 02:06)

tgbb.:"Prečo mám behať v temto nečase kdesy do sadov, či lesov pre dajaké chroští..."
Nebehaj. Choď do riti.

(08. 12. 2014 18:53)
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy