DISKUSE K ČLÁNKU

agenta54:a přitom se stačí podívat do světa - tentokrát na konfuciánismem se řídící Singapur!!! Co takhle udělat seriál - Sprejování ve světě a boj s ním...? Je to druh vandalismu. Takže třeba já bych navrhoval následující: 1. Vysokou pokutu, jež by se užila na odstraňování škod způsobených vandali + 2. Chycený vandal by byl odsouzen k 1-6měsícům veřejně prospěšných prací sestávajíc převážně z nápravy škod způsobených vandalismem 3. A klidně fyzický trest cca 5 ran na holou... Tak nějak to dělají v Singapuru a město tam mají pěkné a čisté.

(20. 11. 2010 10:08)

soica.flatulescu:Fyzický trest je,byť to zní drsně,trestem ideálním. Bolí totiž bohatého úplně stejně jako chudého,takto spravedlivý žádný jiný trest není. A výchovný a odstrašující efekt fyzického trestu je dlouhodobý a vysoce účinný. Až ti všelijací pseudoochránci lidských práv dostanou rozum a fyzické tresty se v rozumné míře povolí,půjde to u nás v oblasti pořádku a boji proti vandalismu stejně rychle jako v Singapuru.

(20. 11. 2010 20:57)

i626:Trest je jedna věc, jenomže nejdůležitější je takovýho šmejda chytit a to už je podstatně horší. Já bych zapojil občany. Když někdo chytí sprejera (nebo jinýho vandala) a bude mít zdokumentovaný, že to je opravdu sprejer v akci (aby se to nezneužívalo), tak ať se na něm vyřádí podle svýho uvážení. A byl by klid.

(21. 11. 2010 12:58)

ylatouf:na vraždu v afektu.

(20. 11. 2010 07:23)

guleman: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(19. 11. 2010 13:40)

lemonkaaa:anebo pověsit za koule do průvanu

(19. 11. 2010 20:33)

husqarnowicz:Snad žádné město není tak hnusně posprejované jako Praha. Asi by pomohlo rozšířit kamerový systém a také legislativu. Jenže na to první nejsou peníze a na to druhé chybí vůle zákonodárců. Ale kdyby třeba město nebo i soukromé osoby vypsaly zajímavé odměny za dopadení sprejerů,třeba by se ledy pohnuly.Lovci lidí by aspoň nevyšli ze cviku.. Jinak asi nejvíce pomáhá dopadeného sprejera zmlátit do krve k nepoznání. Můj známý to tak udělal, frajer se odbelhal,ze všeho nejvíce připomínaje krvavou žoužel,chybělo mu pár zubů ,nepoznala ho nejspíš ani vlastní matka, ale kupodivu si nikdo nestěžoval na drsné zacházení a známý má již od té doby od sprejerů mnoho let pokoj.

(19. 11. 2010 13:36)
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy