DISKUSE K ČLÁNKU

bobina:ale osobně se domnívám,že už je tu přezvířátkováno a že se lidská láska nahrazuje tou psí! A proč si to myslím? Protože dříve byl pes jen u baráku jako hlídač,pak se stalo módou pořídit dětem kamaráda protože rodiče neměli čas se dětem věnovat a nakonec už se to pomalu stalo společenskou nutností. Kdo nemá psa jakoby ani nežil! A jak ti nebozí chudáčci končí? V lepším případě tak,že jsou celý den zavření v paneláku a věnuje se jim jen ten nezbytně nutný čas na vyčůrání, a nebo v tom horším případě fungují jako náhražky hraček,chyvbějících partnerů a končí jako zkrmené husy s nemocemi kloubů a vnitřností. Další variantou je že končí v útulcích a nebo přivázaní v lese u stromú proto,že si páníček neuvědomil kolik ho ta sranda bude stát korun,a nebo vyrostl tak že je nezvladatelný. Jsem skeptik ,ale k tomu mě ved to,co vidím kolem sebe. Lidi,kteří mají psy a neumí je vychovávat,ty pak obtěžují sousedy svým štěkotem,svými exkrementy a nahrazují to,co by u lidí mělo být předností - lásku k sobě.

(13. 12. 2010 08:39)

myska10:Já si myslím, že k pejskům typu čivava, yorksir to prostě patří. No nebydlím v ČR a můžu říct, že i náš anglický buldok má svůj obleček. Neoblíkám ho, když je venku -6, ale ve dnech kdy je venku -20 a těch je v končinách kde žiju poměrně dost. Máme kvalitní obleček, který nepromokne a udrží teplo...

(07. 12. 2010 14:57)

evita5555:..prípad od prípadu. Vlčiaci a iné veľké rasy sú vybavení aj do mrazov, majú srsť s podsadou( na jar a na jeseň srsť zhadzujú alebo zahusťujú), sú zvyknutí na zimu, ale mali by mať rozhodne búdy odizolované od zeme, aby im nenachladli kĺby a v starobe nemali problémy s chodením.Väčšine majiteľov na nich aspoň do tejto miery záleží. Panelákoví a v byte žijúci psi, to je niečo iné. Jednak sú naozaj schúlostivení a jednak sa musí dodržiavať čistota na inej úrovni ako na dvore. Namoknutá srsť smrdí a trvá chvíľu, než sa uschne. Tiež sa na dlhú srsť nachytajú v parku nečistoty a to sa dá dosť dobre vyriešiť práve oblečkami. Ale naozaj by majitelia mali trošku dbať aj o dôstojnosť psíka a nenavliekať ho do nezmyselných oblečkov, v ktorých pes vyzerá ako blázon. Ale niektorým maličkým plemenám ani to nevadí, takže ako vravím, každý pes iný prístup.

(07. 12. 2010 10:44)

beruschka7t:u mne je to jasné - máme border teriera co je celý rok venku - ať je zima nebo mráz. Dovnitř ho bereme jen na chvíli - aby nezchoulostivěl. Jo, a na začátku podzimu se vždycky hrozně klepe. Jási myslím, že je mu vždycky chvíli zima, než si zase zvykne. Chápu, že psi, kteří bydlí v paneláku můžou mít problém. Ať velcí nebo malí - prostě jsou zchoulostivělí tím věčným "létem".

(07. 12. 2010 09:45)

jipseee:Já mám doma zlatého retrívra. Je celou zimu venku, když je -15°C, může domů. Ale těm psům to vůbec nevadí, mají dobrou termoregulaci a navíc jsou to divoká zvířata, kde si myslíte, že byli celou dobu, než si chlupáče lidi ochočili? Já si myslím, že psi jako retrívr, něm. ovčák nebo kolie vydrželi. Spíš je bereme domů. že je nám ho líto.
Ovšem tohle netvrdím u pidiplemen. U nich nemám moc zkušeností, i když to ale někteří lidé odsuzují, tyto plemena jsou už svou velikostí náchylnější než velká nebo střední plemena.

(07. 12. 2010 06:56)

pompadurka:Ja mam yorkshiru Elisku a take ji oblekam kdyz je zima. Mame i kozisek. A vzhledem k tomu, ze je jiz 9 let a ma nemocny ramenni kloub na leve predni nozce, tudiz nemuze poradne chodit, tak ma i specialni kocarek pro pejsky.

(06. 12. 2010 19:53)

connor93:Mám doma Yorkshira a když je zima tak ho obleču do svetříku protože se to klepe a je mu zima ...Sice už ma 3 svetry za cca 3900Kč ale at se má taky dobře !

(06. 12. 2010 14:11)

quasimodo:Je to kravina, ktera je dobra tak pro stare damy, aby se predhanely , ktera ma lepsi svetr.

(06. 12. 2010 13:26)

jesie:V tom s tebou tedy nesouhlasím. Ty taky chodíš v zimě jenom ve slipech? Asi ne a stejné to je u psů. Je pochopitelné, že oblékat labradora, vlčáka a podobné typy, je směšné pokud není -25 stupňů, ale jorkšíry, čivavy a podobné rasy, je nutnost oblékat. Tito psi nemají žádnou zimní srst, tudíž jejich srst je jako naše vlasy a pokud vím, tak lidé pokrývku hlavy v zimě nosí právě proto, aby jim nebyla zima. Každý veterinář ti řekne, že tito psi ve stáří právě díky prochladnutí v zimních měsících, trpí záněty ledvin, močového měchýře a co nejvíce trpí, jsou klouby. Proto kašlu na to, jest-li si myslíš, že je to jenom modní výstřelek nebo se někdo předvádí, který pes má lepší obleček, já svého psa oblékám proto, aby byl i ve stáří zdravý pes a nemusela s ním běhat po veterině.

(06. 12. 2010 17:02)

22334455:Pokud je pes zdravý, není důvod jej oblékat (vyjma čivav a podobných rádobypsů). Mám 6 letého westíka, v životě bych jej tak neponížil, abych na něj natahoval svetr. Lidi je to pes a ne panenka Barbie, tak se proberte.

(06. 12. 2010 13:14)

lovcova:Už jsi někdy viděl pejska,když se mu sníh nalepil na packy a na bříško,když nemohl kvůli nalepeným koulím sněhu ani jít? Není potom lepší obleček než ho muset stále sprchovat,aby se sníh rozpustil?A což teprve když prší a je bláto.Moji pejsci nosí pláštěnky ušité z potahu na deštník a vůbec nám to nepřipadne hloupé.

(06. 12. 2010 14:10)

leeenaa:čivav - rádobypsů? Co to jsi za ***amota? Čivava je pes se všímvšudy - jen je malý. Kvůli tomu ho nemusíš urážet. Zrovna westík neni o moc větší a i on v zimě může potřebovat obleček. Takže je tvá reakce trošku mimo mísu!!!!

(06. 12. 2010 21:29)

luci88:Souhlasím!!!My máme doma havanského psíka (velikostně jako westík) a taky bych ho nikdy neoblékla-tedy popravdě, jednou jsme to jen tak ze srandy zkusili a pejsek z toho pak měl psychické trauma celý den! Na těle mu to bylo nepříjemné a všemožně si to chtěl sám sundat. Myslím, že pro psa je nepřirozené, aby byl oblečený. A rozhodně nám pejsek nikdy nenastydl, i když byly opravdu velké mrazy a ještě je dokonce ostříhaný

(07. 12. 2010 06:28)
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy