Vrchol gastronomie? Svíčková Wellington! Máme recept
4
/
11
Prohlédnout znovu
Vrchol gastronomie? Svíčková Wellington! Máme recept
Ingredience pro svíčkovou wellington
|
Hobbymanie.tv
1. Větší špalíček pravé hovězí svíčkové (cca 600 g) osušte papírovou utěrkou a ostrým nožem ho pečlivě očistěte a odblaňte
|
Hobbymanie.tv
2. Maso vložte na pánev s důkladně rozehřátým olejem a zprudka je ze všech stran orestujte. Jeho povrch se musí dobře zatáhnout
|
Hobbymanie.tv
3. Opečený špalíček z pánve vyjměte a ještě horký potřete ze všech stran plnotučnou hořčicí. Nechte jej pak zcela vychladnout
|
Hobbymanie.tv
4. Na másle osmahněte sekanou cibuli, přisypte nakrájené houby, osolte je, opepřete, vyduste z nich vodu a restujte je doměkka
|
Hobbymanie.tv
5. Na pruhu potravinářské fólie složte z plátků parmské šunky větší plát a rozprostřete na něj orestované zchladlé houby
|
Hobbymanie.tv
6. Doprostřed vložte kousek masa a pomocí fólie jej opatrně houbami a plátky parmské šunkou obalte. Zakryjte také jeho boky
|
Hobbymanie.tv
7. V chladu odpočinutý smotek opatrně vybalte z fólie (cca po 1 hodině) a uložte na obdélníkový plát listového těsta silný 3 mm
|
Hobbymanie.tv
8. Z vyváleného plátu odkrojte na míru masovému válečku rohy a zakryjte nejprve jeho konce (klopy přes ně jednoduše přehněte)
|
Hobbymanie.tv
9. Dále přeložte přes váleček delší klopy, ale okraje každé potřete rozšlehaným vejcem. Maso je třeba zabalit opravdu pečlivě
|
Hobbymanie.tv
10. Povrch zabaleného kousku potřete opět rozšlehaným vejcem a vložte jej do trouby vyhřáté na 200 °C. Peče se 35 až 40 minut
|
Hobbymanie.tv
Topka se zbaví "neviditelné" Langšádlové. Za mnou je kus práce, hájila se
Blesk našel sestru Ornelly Charlotte: Moje matka všem lhala! Drogy? Ano, bohužel…
Babišovo jmění? Prim hraje Monika! Manželku uvrtal do záležitostí desítek firem
Objednáváte dovolenou? Pozor na největší letošní chytáky! Rady právníka, kdy zbystřit
Pozůstalí po Josefu Lauferovi (†84): Vymazali z parte slavného syna!
Kabaret Moulin Rouge ztratil svou ikonu: Zřítila se křídla mlýna