1 Na podzim je levněji

S blížícím se koncem sezony začínají padat ceny. Ceny se automaticky snižují, takže za stejné služby zaplatíte mnohem méně.  Se začátkem září mohou ceny klesnout i o třetinu.  Často si tak můžete dovolit pobyt, na který byste v hlavní sezoně neměli. Navíc má i většina obchodníků jak se říká vyděláno, takže mnohem méně „tlačí na pilu“. Dá se s nimi lépe smlouvat, když za vámi není fronta jiných lidí, kteří jim vyšší cenu klidně zaplatí.

2 moře je teplejší

Za teplem nemusíte vyrazit hned do drahých destinací. I když u nás už se začátkem podzimu počasí za moc nestojí v takovém Řecku, Chorvatsku nebo Bulharsku, kam většina českých turistů směřuje, je pořád ještě pěkně. Teploty jsou příjemně letní a moře po sezoně prohřáté.

Když vás netrápí vysoké teploty výlety a památky si lépe prohlédnete.
Autor: Shutterstock.com
3 Pláže jsou volné

Obrovskou výhodou cestování po sezoně je podstatně menší počet turistů. Ocení to především introverti, pro které představuje povinná plážová komunikace zbytečný stres. Zatímco v sezoně je na pláži hlava na hlavě, teď si klidně vyberou místo stranou, které se jim líbí. Dost bude i slunečníků a lehátek.

4 Památky si lépe prohlédnete

Podzimní cestování představuje příležitost nejen pro koupání, ale je ideální i pro výlety a prohlížení památek. V létě jsou většinou dlažby i zdi rozpálené tak, že místo kochání se historií, hledáte kousek stínu nebo stánek s občerstvením.  Teď si všechno prohlédnete a můžete se rozhlížet tak dlouho, jak budete chtít.

5 Děti jsou ve škole

Víte, jaký je největší bonus podzimního cestování? Všude už začal školní rok. U nás tradičně začínáme s prvním zářím a třeba v Chorvatsku o týden později. Ocení to především ti, kteří si chtějí dovolenou užít v klidu a pohodě a radostné halekání dětí je ruší. Nahradí je především důchodci, kteří ve většině případů žádný velký hluk nenadělají.